ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
15 August, 2012 - 21:47 -- drtemi

Левски бил нарушител на обществения ред. Прочетохте ли вече тези откъси от докладите на КЗД? Какви чувства провокираха у Вас?

- Тъга. Огромна тъга, че във висшия управленски елит на България има хора невежи, хора простаци, хора тъпанари, хора гнусни червеи, хора гниди, които, ако искаме да бъдем държава, подобен тип хора трябва да се изритват от държавните служби. Иначе държавата ни ще загине. И много ме радва бързата реакция на правителството, но с това не трябва да се спира.Тези хора трябва просто да се изхвърлят в частния сектор. Той предоставя там пет пъти повече работни места от държавния. Могат там да се подвизават, колкото си искат. Да наричат Ботев, както си искат, да наричат Левски и Вазов, както си искат.

- Има идея за редакция дори на "Под игото", защото Мунчо си позволил попържня против Мохамед и султана.

- О, това е ужасно. Как може да се попържа султана - този образец на демокрацията, на европейщината, как може! Държа всички определения, които казах, да ги пуснете.

- ВМРО още вчера поискаха да бъде закрита КЗД, читателите ни също...

- Пак са ме изпреварили! Не, комисията не трябва да бъде закрита. Наистина, има случаи на дискриминация. Между другото, аз два пъти съм бил съден от тази комисия.

Единия път, че билетите за българите и чужденци били различни. Полският посланик се оплака, че бил дискриминиран. Добре, направихме ги еднакви. Само че бях пуснал бонуси за българите с деца. Писах "родители с деца" и един бездетен се оплакал, природата го наказала, и защо трябвало сега и в НИМ да бъде пак наказан. Е, добре, платих 200 лв., единия път мисля, че се размина. Сега го направих за билетите "хора с деца", без да уточнявам дали са родители. Тоест, може да вземете две съседски деца, ще дойдете в музея, ще платите 3 лв., те няма да платят нищо. Те не знаят, че българинът и особено музейните директори, знаят две и двеста.

- Казвате, комисията да остане.

- Комисията да остане, какво е виновна КЗД?! Просто да бъдат изгонени от нея некадърниците, невежите, гнидите, червеите и т.н.

- Те са заключили, че е сексизъм и образът на момата за женене от фолклора ни и съответно, в учебника.

- Нали разбирате, невежият човек седи и чете разни европейски закони. И седи и чете, ако въобще е чел Иван Вазов, или някой му е казал какво пише на еди коя си страница и той вика: "аха, ето, явен случай на антимюсюлмански настроения, псува мохамед и явна нападка срещу демокрацията". Щото турският султан е най-демократичният ръководител, разбира се, в тогавашна Европа! Невежество, просто невежество!

- Тази комисия в случая не бори дискриминацията, а направо пренаписва историята и литературата ни.

- Ами не може да се пренапише историята. Историята е това, което се е случило. Старата литература също. Тя е такава, каквато е написана. И министърът вчера не успя да се защити, но явно, защото беше много гневен и не намираше думи, а аз седя под асмата в Созопол, приятно ми е, весело ми е, кучето ми ближе пръстите на краката и думите ми идват по-лесно. Историята е нещо, което се е случило, историята не е това, което някой пише. Македонците, например, не пишат история. Пишат всякакви фантасмагории, белетристика, но това не е история. Когато историкът се поддане на политическа конюнктура, той вече не е историк.

- Приказката за Манго в учебниците също е заклеймена от антидискриминацинната комисия.

- Вижте какво, днес установих, че съм живял при три обществени строя - при монархия, роден съм през 1945 г., в тоталитарна държава, а сега при демокрация. Аз не бях чувал думата ром, никой не беше я чувал. Откъде изплува през 1989 г., не знам. Няма и в другите езици. Някой измисли и вика: "Това е правилно, те се обиждат." Ние тук, на разкопките в Созопол, работим с 90 цигани, хората не се обиждат.

Дори, като им кажеш ром, те гледат накриво, щото мислят, че си правиш майтап с тях.

Мъчим се да пренесем готови модели от едни други общества и те ни размахват пръст. Пак изгонили от Франция български и румънски цигани. А в Европа как си решиха проблема? Германия ги изтрепа при Хитлер, а демократични страни като Норвегия и Швеция по същото време решиха проблема чрез стерилизация.

Те си решиха по най-варварския начин проблема, ние си опазихме своите цигани.

И затова, че ги запазихме, сега берем ядове и ни викат:"Няма да влезете в Шенген, докато не решите проблема с циганите. Спрете дискриминацията! "Каква дискриминация? Къде ги дискриминираме? Напротив, ползват редица привилегии. Нали, ако аз не си платя тока, ще ми го отрежат веднага.

Категория: 
Споделете с приятели