ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
10 August, 2012 - 11:11 -- drtemi

ПАРИ НА ВСЯКА ЦЕНА, МНОГО ПАРИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА УНИЩОЖЕНИЯ ЖИВОТ НА ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА. МНОГО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ЗА НАШАТА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ПОДИГРАВАТЕЛНИ, В ПОЛЗА НА ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА МАРИХУАНАТА. ПО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА ЗАВИСИМИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ НАПРАВИЛИ РОБИ НА ТЕТРАХИДРОКАНАБИНОЛА. НИЕ, КОИТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НЯМАМЕ ПРАВО ДА МЪЛЧИМ! САМО ИСТИНАТА ПРАВИ ЧОВЕКА СВОБОДЕН.

В парламента на Уругвай е внесен законопроект, според който правителството ще се превърне в основен и законен дилър на марихуана, предаде Асошиейтед прес.

Всички министри в кабинета на президента Хосе Алберто Мухика са подписали внесения в Конгреса проект, според който правителството трябва да поеме изцяло нелегалната търговия с марихуана в страната, която се оценява на 30-40 милиона долара годишно.

Законопроектът предвижда правителството да поеме контрола върху вноса, производството, продажбата и разпространяването на наркотика, като по този начин се създаде легален пазар, така че потребителите да могат да се снабдяват, без да им се налага да използват по-опасните нелегално продавани наркотици.

В документите към новия закон се посочва, че борбата с наркотиците не е дала резултат и че марихуаната предизвиква "само леко изразена зависимост за разлика от кокаина, алкохола, тютюна и психотропните препарати".

В текста на самия законопроект се посочва, че целта му е "употребата на марихуана да се нормализира и изцяло да бъде приета от обществото, така че потребителите да не бъдат третирани като престъпници".

Едновременно с това се предлагат учебни програми за рисковете от употребата на марихуана, допълва БТА.

Според законопроекта "марихуаната от дълги години е най-масово използваното незаконно вещество" и този наркотик "има значително ниво на легитимност в уругвайското общество".

Цитират се и прецеденти за различни нива на декриминализация на притежанието на марихуана, например в Холандия, Австралия, Испания и в някои от щатите в САЩ.

АП подчертава, че съдбата на законопроекта в Конгреса е неясна заради сериозните различия в позициите на отделните фракции, както и между депутатите от коалицията Широк фронт на президента, съставена от леви партии и социални движения.

Видове наркотици: 
Категория: 
Споделете с приятели