ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
6 December, 2012 - 12:08 -- drtemi

Повечето градски чиновници на един от градовете близо до Копенхаген са мюсюлмани. Поради това за  християнския празник е било решено да се спестят пари, а в същото време, свещеният мюсюлмански Курбан Байрям е отпразнуван в разкош и от бюджета.Традиционният Коледен базар тази година ще се нарича “Зимни удоволствия”.

В Европа се отказват от  коледните елхи, а причината е недоволството на местните мюсюлмани. Първо показаха чудеса от толерантност Белгия и Дания. Очакват се “Коледни вълнения”

Администрацията на един от градовете близо до Копенхаген, забрани монтирането на централния площад на символа на Коледа и Нова година -елхата. Забраната се отнася не само за общинските елхи, но и за частния сектор.

Работата е в това, че повечето градски чиновници са мюсюлмани. Поради това за  християнски празник е било решено да се спестят пари, а в същото време, свещеният мюсюлмански Курбан Байрям е отпразнуван в разкош и от бюджета.

По същия път вървят и  в Белгия. На централния площад на Брюксел, вместо да се инсталира по традиция  гигантска коледна елха , ще се постави конструкция с  огромни екрани. Не на последно място това се прави за да не се дразнят  последователите на исляма, които в столицата са около една четвърт от общия брой на гражданите.

Традиционният Коледен базар тази година ще се нарича “Зимни удоволствия”.

Белгийците ще посрещнат 2013 г. без един от основните символи на Коледа – вечнозелената елха. Градските власти смятат, че поставянето на централния площад на елха, която е атрибут на християнския празник, може да обиди мюсюлманите.

Гигантската коледна елха, която ежегодно се поставя на централния площад  в Брюксел, този път ще бъде заменена с “електронно зиимно дърво". Това ще бъде 25-метрово съоръжение с много екрани.Според местните власти електронна скулптура, за разлика от елхата, няма нищо общо с християнството, а оттам и появата и в центъра на Брюксел, няма да оскърби чувствата на мюсюлманите.

Read more: http://30dumi.eu/2012/11/v-bryuksel-zabraniha-kolednata-elha-na-ploshtada/#ixzz2EGUG7H89

Read more: http://30dumi.eu/2012/11/evropa-se-otkazva-ot-kolednite-elhi/#ixzz2EGTdital

Категория: 
Споделете с приятели