ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
29 August, 2012 - 09:21 -- magirah

Над 1/4 от тийнейджърите изпращат свои голи снимки чрез смс или имейл, съобщават американски експерти. 
Установява се, че учениците от 10 и 11 клас, които го правят, е по-вероятно вече да са имали и сексуални контакти, и то небезопасни. 
Момичетата, които изпращат голи снимки, са по-склонни към рисково сексуално поведение, свързано с интимни контакти с множество партньори и употребата на наркотици и алкохол преди акта. 
Тенденцията, позната като секстинг, се разпространява все повече. Представлява изпращането на текст, снимки или клип със сексуално съдържание по мобилен телефон или електронна поща. 
Родителите трябва да разговарят с децата си по темата, за да ги предпазят от опасно сексуално и друго поведение, казва Джеф Темпъл от медицинския клон на Тексаския университет в Галвестън. 
В проучването участват 948 тийнейджъри. 28% от тях казват, че са изпращали своя гола снимка чрез смс или електронна поща, а 57% са помолени да го направят. Повечето тийнейджъри, особено момичетата, споделят, че са се чувствали „малко“ притеснени от искането за изпращане на гола снимка, поясняват анкетьорите.
По-голямата част от тийнейджърите, които практикуват секстинг, са започнали вече да водят сексуален живот - 77% от момичетата и 82% от момчета, в сравнение с 42% от момичетата и 45% от момчетата, които не са повлияни от „новата мода“ в комуникациите. 
56% от момичета в проучването, които правят обмен на съобщения със сексуално съдържание, имат множество интимни партньори през последната година. Повечето от тях са употребявали наркотици и алкохол преди секс. 
Резултатите са отразени в сп. Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Категория: 
Споделете с приятели