ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
13 December, 2012 - 15:57 -- drtemi

Наркотиците, наркодилърите и престъпленията - един новаторски начин за превенция и борба с тях в Канада. Началникът на полицията Боб Ричград в Абътсфорд, окръг Британска Колумбия, реши да направи нова инициатива за превенция на наркоразпространението и престъпленията, свързани с него. Преоблечен като тежко въоръжен Дядо Коледа с изражение, показващо решителност и непоколебимост, направи коледни картички, които изпрати до криминалния контингент по повод Коледа.

В посланието се казва: " „Вярваме, че никога не е твърде късно да направите по-добър избор за живота си. В името на вашите семейства и за ваше добро, погледнете на 2013-та като на година, в която да изберете един нов и по-добър живот. Направете новогодишното си решение в този момент! Ние сме тук, за да помогнем”.

То е изпратено до "рецидивисти, серийни нарушители, бандити и лица, замесени в трафик на наркотици", съобщиха от полицията. При позвъняване на посочения телефонен номер се чува:  „Здравейте. Свързахте се с линията за новогодишни решения на управлението в Абътсфорд. Ако е случаят е спешен – затворете и наберете 9-1-1.

 

Ако се обаждате, защото искате да промените живота си, благодарим ви. Вашето обаждане е важно за нас и ние бихме искали да поговорим с вас. Така че, моля, оставете вашето име и номер за контакт и ние ще ви потърсим. Още веднъж ви благодарим за този животоспасителен избор и затова, че отделихте време да ни се обадите. Очакваме с нетърпение да говорим с вас."

Успех на подобни начинания и вяра, че поне един от посочените би направил избор в полза на обществото.

 

Видове наркотици: 
Категория: 
Споделете с приятели