ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
3 October, 2012 - 09:24 -- drtemi

     Насилието в училище е факт и през последните години то е особено изразено при момичетата като най-честата причина е външния вид на жертвата или емоционални отношения с момчета. Споделяни са при нашите срещи блйскания по коридорите, цинични подмятания или внезапни удари при разминаване в коридорите. Филмите и сериалите формират ново поведение в училище и то е базирано на силно изразена агресия и демонстрирано просташко поведение като израз на престиж, сила и влияние. Изкривените представи на съвременното българско общество за морал и добро възпитание унищожават представите и нагласите на подрастващите и ги формират като нетолерантни, решени на всяка цена да постигнат това, което са решили и то изключва например отличното представяне в училище, завоюването на знания и умения. Интернет пространството е пълно със записи на насилие в училище и извън него и то свързано с момичета. Питам се къде са психолозите в училище и какви проучвания и съответни на резултатите мерки са взели? Колко от биещите се момичета са употребили дрога и каква, колко от тях пият? Педагогическите съветници работят ли с родителите и как? Дори Кубрат Пулев се бие като спортист на ринга, а училището ни е недопустимо да се превърне в ринг за разчистване на измислени и виртуални сметки!

Публикуваме част от излязлата информация по този случай:

Ето разказа на майката на Надя:

„Дъщеря ми Надя е жертва. Детето ми беше на концерт на Ивана, момиче от компанията на Ванеса се обадило по телефона и поискало да се срещнат в градинката срещу караваната кафене „Фантастико“. Когато дъщеря ми отишла, я чакали 15 момичета, които започнали да я бият. Тя ми се обади, за да ми каже, че не може да стигне до такси и изведнъж прекъсна, успях да разбера само къде е. Направих опит да се свържа с нея, но някой непрекъснато затваряше. Не мога да ви опиша какво съм преживяла. Запалих колата и потеглих. Докато стигна до хотел „Ален мак“, дойде и съпругът ми, на когото позвъних. Стигнахме до мястото и, повярвайте ми, краката ми се подкосиха, едва успях да извикам, разблъсках тези 15 момичета и още толкова сеирджии, за да намеря дъщеря си. Видях Надя до една кола, свита на кълбо. Обърнах се и попитах: Ванеса, какво правиш, защо го правиш, нали бяхте приятелки? А тя започна да бълва цинизми. Направи опит да ме хване за косата и аз я избутах, но не е паднала. В това време се намеси Георги, за да ни разтърве нас, двете. Тя налиташе на бой, миришеше на алкохол.14-годишната Надя допълва майка си: „Заради Денис е всчико, тя мисли, че аз му се набутвам и че съм виновна, че не я иска. Тя ме удряше по лицето. Ето, устата ми е разбита. Отдавна ме тормози и обижда. Даже в Езиковата гимназия е идвала да ме тормози“, заключи Надя.
Семейството също е депозирало жалба по случая. В полицията изясняват инцидента, вчера са разпитани 10 свидетели.

 Двете ученички от елитни гимназии в Благоевград се сбили заради момче пред заведение в центъра на града. Както "Стандарт” писа, бащата на едното Георги Калинков-Калинката, бивш полицай, съден и оправдан за смъртта на Ангел Димитров-Чората, наби съперницата на дъщеря си. 14-годишната Надя Калинкова се сдърпала с 16-годишната Ванеса Викторова и двете си разменили по няколко удара в корема. По-малката успяла да повика помощ и баща й набил съперницата й.

В момента Ванеса е в частна болница с шийна травма, получена от удар с юмрук. Поставена й е специална яка, която ще носи поне месец. Била е с комоцио в момента на постъпване в здравното заведение.

Семействата и на двете пострадали момичета са внесли жалби в полицията в Благоевград. Версиите им обаче са коренно различни. Родителите на Ванеса твърдят, че дъщеря им е бита от Калинков. Но отказват да говорят с репортери. Според Веселина Калинкова, майка на Надя, дъщеря й е била нападната и бита от банда от 15 разгневени момичета.

„Същата вечер Надя ми позвъни разплакана и уплашено успя да ми каже, че я бият. Веднага тръгнахме с баща й. Видях детето ми свито на кълбо на земята, а върху нея имаше цяла банда момичета, които я бяха обградили, така че да не може да избяга. Веднага се опитах да ги разтъвра, за да отведа дъщеря ми. Отблъснах Ванеса, която ме удари по рамото и направи опит да ме оскубе. Виждайки това, съпругът ми я изблъска. Не е имало нито удари, нито пък шамари”, заяви във вторник майката на Надя. Тя призна, че двете момичета са били приятелки и често си гостували. От около месец развалили отношенията си заради техен съученик, който първо харесвал Ванеса, но след това показал предпочитания към Надя.

„Оттогава започна денонощен психически тормоз над дъщеря ми – заплахи по фейсбук, гневни есемеси. Не съм очаквала обаче напрежението да ескалира по такъм начин”, допълни Веселина Калинкова. Тя е категорична, че мъжът й не е удрял нито едно от момичетата. „Ще разплетем случая докрай, разпитват се свидетели. Проверяваме всеки детайл, за да изпратим материалите в районната прокуратура. Става въпрос за детски спор, в който са се намесили възрастни хора”, коментира шефът на ОД МВР-Благоевград Георги Костов.  Категория: 
Споделете с приятели