ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
21 November, 2012 - 09:47 -- drtemi

Тримата ученици, убили пазача на язовира край с. Бистрица Иван Капчин, се върнали там отново след два дни, за да гуляят.

Стартът на делото в Софийския градски съд срещу Калоян Лилов, Борислав Бонев и Дамян Стефанов бе отложен с два месеца вчера по липса на трети съдебен заседател.

Според обвинението на 5 октомври 2010 г. тримата нападнали Капчин. Налагали го с ритници, юмруци, тръба и летви, без мъжът да оказва съпротива. Лилов, който тогава бил само на 15 г., скачал върху гърдите на беззащитния човек минути преди да издъхне.

 Свидетели твърдят, че момчетата и друг път ходели на язовира, за да се напиват и малтретират мъжа. Бащата на подсъдимия Стефанов държал водоема под аренда, а Капчин работел като чистач и пазач там. 

"Когато си тръгнах, той дишаше тежко и трепереше", каза Бонев пред "24 часа". Той твърди, че нанесъл само няколко ритника по задните части на мъжа. "Жестоко съжалявам, че станах участник в това. Често сънувам онази нощ", призна той. Два дни след убийството тримата заедно с други момчета и 2 момичета отишли на лобното място на мъжа, за да гуляят. "Биха ме с метални тръби и ме накараха да се съблека гол, но аз избягах", разказа Бонев.

Съдия Николай Младенов отложи делото за 16 януари и разпореди за съдебни заседатели да се изберат учители.

Категория: 
Споделете с приятели