ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
24 August, 2012 - 09:45 -- drtemi

Спешно се търсят доброволци с планински опит, които да се включат в гасенето на продължаващия трети ден пожар в местността Бели Бор в Рила.

„Необходими са добре подготвени хора, издръжливи на работа в тежки условия”, каза пред БНР кметът на град Рила Георги Кабзималски. Той обясни, че доброволците и професионалистите, които в момента се борят с огъня,

се качват до обхванатите от пламъците било пеша.

В събота сутринта към мястото на пожара се очакваше да се отправи техника, която да помогне в прокопаването на просеки. В гасенето на огъня се включват и хеликоптери. Въпреки че пламъците продължават да бушуват, от пожарната в Кюстендил успокоиха, че той е овладян и няма опасност да достигне Рилския манастир или населените места.

От пожарната също предупредиха доброволците да се включват, само ако имат добра подготовка за справяне в много тежки условия. „Теренът е изключително опасен, тъй като

за достигане до пожара се върви около 5-6 часа по наклон от около 45 градуса. Места за почивка почти няма

 а през деня температурите са много високи. Има опасност и от периодично свличащите се камъни, които пропадат върху опожарените горски площи”, обясни началникът на пожарната комисар Никола Николов. Той призова да не идват хора без планински опит, тъй като

ще поставят в риск както живота си, така и работата по гасенето.

За доброволците ще бъдат подсигурени храна и вода от общината, но е препоръчително те да си носят допълнително. Задължително е дрехите да са с дълги крачоли и ръкави, а обувките да са здрави. Инструменти ще бъдат подсигурени на място.

Абсолютно са забранени самоволните доброволчески акции

предупредиха още от пожарната. Доброволци, участвали в гасенето на пожара на Витоша, също потвърждават, че и теренът, и самият пожар, са много по-тежки от тези на Бистришко бранище.

 

ПРЕТЕНЦИИТЕ НИ КЪМ ДУХОВЕНСТВОТО ОГРОМНИ, НО НИЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА БЪДЕМ БЕЗОТГОВОРНИ КЪМ ВСИЧКО -  КЪМ БЛИЖНИТЕ НИ, КЪМ ГОРАТА, КОЯТО НИ ОСИГУРЯВА ВЪЗДУХЪТ И ВОДАТА ЗА СМЕ ЖИВИ, БИЛКИТЕ И ПЛОДОВЕТЕ - ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ, ДОРИ КЪМ ДЕЦАТА НИ....ГОРИ ТОРАТА НАД РИЛСКИЯ МАНАСТИР, ЗАПАЛЕНА ОТ НЯКОЙ ВЕЛИК КРИТИК НА МОНАШЕСТВОТО И ПРАВОСЛАВИЕТО. ЗАПАЛИЛ Я Е НЕ НАРОЧНО, А ЕЙ ТАКА - ОТ НЕМЪРЛИВОСТ, БЕЗРАЗЛИЧИЕ, ГЛУПОСТ, НАГЛОСТ... ДАНО БОГ И СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ СПАСЯТ ОБИТЕЛТА НЕ ЗА НАС - НЕДОСТОЙНИТЕ, А ЗАРАДИ ПАМЕТТА НА ТЕЗИ, КОИТО ВЕКОВЕ СА СЪХРАНЯВАЛИ ВЯРАТА С ПОСТ И МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРСКИЯ РОД. СРАМУВАМ СЕ ОТ ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА. НА КОНЦЕРТА НА ЛЕЙДИ ГАГА, НА ФОЛКПЕВИЦИТЕ НИ ИЛИ НЕОПРЕДЕЛЕНОТО СЪЩЕСТВО АЗИС ИМА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ. ДА ЗАЩИТЯТ ОТ ПОЖАРА РИЛСКИЯ МАНАСТИР - СА ПО-МАЛКО ОТ 100 И ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ - СЛУЖЕБНО.

БОЖЕ, НЕ НИ СЪДИ СПРАВЕДЛИВО, СЪДИ НИ МИЛОСТИВО!

ВЧЕРА:

Набират се хора за помагане с гасенето на пожара в Рилския манастир

Храм “Въведение Богородично” – кв. Вароша, Благоевград набира хора над 18г. за помагане в гасенето на развилия се пожар в близост до Рилския манастир.

Осигурен е транспорт.

Сборен пунк 8:00ч. на 24 август в двора на църквата.

За повече информация: о.Андон Шавулев
GSM: 088 8 437 826

БТВ - ТАЗИ СУТРИН:

 Пожарът над Рилски манастир се разраства. Виждат се огромни пламъци и облаци черен дим. Това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов. 150 души рано тази сутрин са тръгнали към алпийската част, за да ограничат пътя на огъня. В гасенето днес ще се включат два хеликоптера.

Категория: 
Споделете с приятели