ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
27 August, 2012 - 16:44 -- drtemi

Ако сметките на учените са правилни, след месец животът на Земята може да спре ! На 22 септември се очаква най-мощната слънчева буря за последните 200 години. Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите смущения в провеждането на електрическите импулси към сърцето.

Магнитните бури се чувстват най-силно от по-възрастните хора и тези, страдащи от сърдечно-съдови, неврологични и храносмилателни заболявания. Влиянието на магнитните бури може да бъде намалено със спорт и витаминозна храна.

Природните явления неизбежно оказват влияние върху здравето на човек.
Климатичните промени, лунните фази, колебанията на атмосферното налягане, влажността и измененията в йонизацията на въздуха, слънчевите изригвания и последвалите от тях магнитни бури силно въздействат на организма ви и обясняват редица симптоми.

Магнитни бури – какво представляват?

Магнитите бури, наричани от учените смущение на геомагнитния фон на Земята, са резултат от мощно изригване на плазма от Слънцето, последвано от отделяне на огромно количество енергия под формата на светлина, топлина и електромагнитни вълни. Потокът се движи със  скорост 400-1000 км/с, и достига до Земята след един-два дни след слънчевото изригване. В момента, в който тази енергия достигне до магнитното поле на Земята, настъпват смущения както в радиовръзката, така и в живите организми.

Любопитно:

  • Магнитни бури – как ни влияят?Не всяко слънчево изригване води до формирането на магнитни бури на Земята.

 

  • Магнитните бури се усещат по-силно на полюсите и по-слабо около екватора.

 

  • Влиянието на магнитните бури се усеща от няколко часа до няколко денонощия.

 

  • Младите хора усещат по-слабо влиянието на магнитните бури, докато 50-60-годишните хора са особено чувствителни към слънчевите изригвания.

 

  • Влиянието на магнитните бури усещат най-силно хората, страдащи от сърдечно-съдови, неврологични и храносмилателни заболявания.

 

  • Най-силното слънчево изригване, някога наблюдавано, е през 2003 г.

 

  • По време на магнитни бури се потиска произвеждането на хормона мелатонин, важен за адаптацията на организма към външни влияния.  

Как магнитните бури влияят на здравето?

Влиянието на магнитните бури бива сравнявано с ефекта от силно физическо натоварване, което се отразява сравнително добре от здравите хора, но не се понася толкова лесно на хората, страдащи от здравословни проблеми.  
Магнитни бури – как ни влияят?
Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите смущения в провеждането на електрическите импулси към сърцето.

Магнитните бури нарушават не само кръвообръщенеито, но и мозъчното оросяване, тъй като концентрацията на кислород във въздуха рязко спада и настъпва т.нар. кислороден глад, откъдето възникват едни от най-често срещаните симптоми, резултат от слънчевите изригвания -   промяна на настроението, умора, главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие, припадъци. Възможно е да изпаднете в стресово състояние, тревога, депресия, да ви се плаче без видима причина, самочувствието ви може драстично да спадне, да сте изнервени, агресивни и предразположени към конфликти с околните.

Магнитните бури  влияят негативно и върху съня, апетита, концентрацията. Недоспиването, разсеяността, забавените реакции, умората и липсата на достатъчно енергия пък увеличават риска от ПТП-та (проучване от 50-те години на XX век, направено от Рейнхолд Рейтер и Карл Вернер, които взимат предвид 100 хил. автомобилни катастрофи и установяват, че има ръст на произшествията по време на магнитни бури).  
Магнитни бури – как ни влияят?
По време на магнитни бури са възможни още болки в стомаха, гадене, повръщане, пресъхване на устата, изпотяване, втрисане.

Как да намалите влиянието на магнитните бури?

Движете се повече, разхождайте се, спортувайте, но в дните след слънчево изригване избягвайте прекалена физическа активност, умствено пренатоварване и психическото напрежение. А понеже, по време на магнитни бури, нивото на холестерол в кръвта се повишава, е добре да се избягват мазните и сладки храни. Консумирайте повече плодове, зеленчуци и богати на витамини храни, приемайте достатъчно течности, но избягвайте тонизиращите напитки.

http://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/p18748.html

От НАСА ни предупреждават, че на 22 септември Земята ще пострада от най-мощната за последните 200 години магнитна буря, която може да нанесе поражения на йоносферата на планетата. Ако сметките на учените са правилни, след месец животът на Земята може да спре. В резултат от слънчевата супербуря всичко, свързано с електричеството, ще престане да работи.

Експерти от НАСА и лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт "Лебедев" твърдят, че мощната магнитна атака, която се очаква на 22 септември 2012 г., може да доведе до глобална катастрофа: в Африка ще се вижда северното сияние, а за всички мобилни комуникации и интернет ще трябва да забравим. Странните петна, появили се на повърхността на слънчевата плазма и открити от спътника STEREO – специален инструмент на НАСА, показват, че Слънцето започва поредния си цикъл на активност.

"Това е най-голямото събитие за последните 200-300 години" – казва Майкъл Кайзер, изследовател в отдела за хелиофизика на NASA Goddard Space Flight Center. – Означава ли това, че ние навлизаме в максималните стойности на слънчевата активност през последните 2000 години? Трудно е да се каже, всичко може да бъде. Последният човек, свидетел на подобни петна по слънцето, е Галилео, за първи път той ги наблюдава в началото на 17 век, когато те са по-малки. След 28 цикъла, които са добре документирани, от 1745 г. до наши дни сериозни огнища не са били наблюдавани. Това означава, че по неизвестни причини минимумът е продължил повече от обичайното "- казва Кайзер.

След месец ни очаква поредният слънчев максимум и е напълно възможно, според учените, Земята да потъне в мрак заради най-мощното нарушение на йоносферата на планетата.

Категория: 
Споделете с приятели