ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
30 September, 2011 - 15:16 -- magirah

Правителството на Холандия обяви, че до края на годината ще забрани на чуждестранни туристи да купуват канабис и ще наложи ограничения на холандците при покупка на тази дрога, предаде ТВ Европа. Страната е известна с най-либералното си законодателство в Европа, което позволява на чужденци и местни граждани да купуват "мека дрога" от т.нар. кофи шопове. По тази причина Холандия и особено Амстердам са привлекателна дестинация за туристи.

С подкрепата на крайнодясната антиимигрантска Партия на свободата на Геерт Вилдерс коалиционното правителство възнамерява да ограничи наркотуризма в рамките на национална програма за здравеопазване и борба с престъпността.

Според бъдещите правила само постоянно пребиваващи в Холандия хора ще могат да се записват като клиенти на кафенетата за канабис. Членството ще бъде най-малко за една година и всеки магазин трябва да има до 1500 клиенти в списъка, съобщиха от министерството на правосъдието.

Новата политика ще бъде приложена в южните холандски провинции Лимбург, Зелант и Северен Брабант до края на тази година, а през следващата - в цялата страна. Властите в Амстердам, където има около 220 "магазина за кафе", вече са започнали да затварят някои от тях в квартала с червените фенери. Гранични холандски градове като Маастрихт вече ограничават продажбата на марихуана на чужденци, с изключение на германските и белгийските граждани.

Видове наркотици: 
Категория: 
Споделете с приятели