ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
27 January, 2013 - 12:21 -- drtemi

Quo vadis Medicine?

Китай вече е заявил готовността си да закупи тонове от растението, за медицински цели????????????????

Президентът на Боливия Ево Моралес възнамерява да поиска от ООН разрешение страната му да изнася листа от кока, след като Ла Пас вече получи одобрението на световната организация за използването на наркотичното растение за медицински и традиционни цели. Това съобщава РИА „Новости” като цитира южноамерикански медии.

„Следващата битка, която ни предстои, разбира се, е за експорта на листа от кока, на основание документа от ООН”, е заявил пред репортери в Ла Пас боливийският държавен глава.

Ево Моралес е пояснил, че първият етап от „битката” ще е провеждането на съответните преговори със страните-партньори на Боливия и на първо място членовете на създадената през 2004 г. по инициатива на президента на Венецуела Уго Чавес организация Боливарския Алианс за Америка (АЛБА), в която пълноправни членове са Антигуа и Барбуда, Боливия, Куба, Доминика, Еквадор, Никарагуа, Венецуела и Сент Винсент и Гренадини.

През 2012 г. Боливия беше извадена от конвенцията на ООН за наркотиците с решение, с което в страната официално се разрешава отглеждането на растението кока и използването на листата му за медицински и ритуални цели. По-късно Ла Пас заяви намеренията си доброволно да се върне под юрисдикцията на конвенцията.

Ево Моралес е подчертал още, че в случай на получаване на разрешение за промишлен износ на листа от кока, те ще бъдат третирани така, че да не съдържат в себе си вещества, опасни за човешкото здраве.

Боливийския президент е изтъкнал още, че най-големият потенциален пазар за листата от кока представлява Китай, който е заявил готовността си да закупи тонове от растението за медицински цели.

Видове наркотици: 
Категория: 
Споделете с приятели