ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

По покана на българския евродепутат Мария Габриел представители на Младежкия общински съвет по наркотични вещества посетих Европейския парламент в Брюксел в периода 6 – 8.11.2012 г. Децата бяха подбрани въз основа на активната им дейност през миналата учебна година и това бяха: Надежда Янкулска – X клас, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, Цветана Хайдушка - X клас, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, Анелия Атанасова – IX клас, ПГИ „Иван Илиев“, Алекс Христов – XI клас, ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ и Димитър Манов - XI клас, ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. Групата общо беше 24 човека, поканени по различни поводи. С тях беше и ръководителя на МОСНВ - Магделена Рахова, която е секретар на ОбСНВ Благоевград.

Те се запознаха със структурата и управлението на Европейския съюз и посетиха Парламентариума – посетителски център, където по интерактивен начин е представена информацията за ЕП и всяка страна членка на ЕС. След това в една от залите на ЕП имаха дискусия с г-жа Мария Габриел, г-жа Елизабет  Морин – Шартиер (Élisabeth Morin-Chartier) от Комисията по правата на жените и равенството на половете и г-н Агустин  Диаз Де Мера Гарсия Консуегра (Agustín Díaz De Mera García Consuegra) от Комисията по организираната престъпност, корупцията и изпирането на пари. На всички тях връчиха документ – обръщение към всички европейски представители,  с конкретни предложения, отнасящи се до превенция на наркоманиите. Младежите присъстваха на конференция  под патронажа на Вицепрезидента на Република България Маргарита Попова на тема „Политики за българите в чужбина“, в която бяха дискутирани проблемите на българските  училища зад граница.

 

В последния ден на посещението представителите на МОСНВ бяха на прожекция на филма „Посевите на бъдещето“ на Мария-Моник Робин в зала на ЕП, на която съорганизатор беше г-жа Мария Габриел.

 

Вижте повече от събитието в снимки:

Споделете с приятели