ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

40 дни от смъртта на патриарх Максим

15 December, 2012 - 14:46 -- drtemi

В Троянската света обител започна възпоменателната служба за 40-тия ден от смъртта на блаженопочиналия и приснопаметен български патриарх Максим, БГНЕС.

Службата се води от варненския и великопреславски минтрополит Кирил. На нея присъстват и повечето от митрополитите. Отсъства обаче пловдивският митрополит Николай. Освен духовниците в църквата, в Троянския манастир патриарха възпоменаха около 100 миряни от неговия роден край, сред които и бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски.

Споделете с приятели

Иконата "Достойно есть" скърбяла с кръв за дядо Максим

9 November, 2012 - 12:23 -- drtemi

Варненският митрополит Кирил разпространи тази сутрин сведения за чудотворни събития, случили се в края на живота на Български патриарх Максим. Те са свързани и с пристигналото чудотворно копие на иконата на Света Богородица "Достойно есть". Дядо Кирил разказва, че един час след пристигането й от Атон, върху нея се появило кърваво петно от дясната страна на лицето на Мадоната. 

Споделете с приятели

УПОКОЙ, ГОСПОДИ, ДУШАТА НА ТВОЯ РАБ И СВЕТЕЙШИЙ НАШ †МАКСИМ ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ. И ВСЕЛИ ДУШАТА МУ СРЕД ТВОЯ КЛИР НЕБЕСЕН. АМИН.

7 November, 2012 - 11:30 -- drtemi

ПЕТЪК - ТРАУРЕН ДЕН!

Поклонението пред блаженопочившия Предстоятел на БПЦ – БП ще бъде както следва:

- на 8 ноември 2012 г. в столичния катедрален храм „Св. Неделя“, където от 9,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия от Пловдивския митрополит Николай;

- на 9 ноември 2012 г. в ПКСХП „Св. Александър Невски“, където от 9,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия, а от 10,30 ч. и опелото на покойния.

Погребението му ще стане същия ден в Троянската св. обител от 15,30 ч.

Споделете с приятели

Страници