ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
12 July, 2012 - 12:22 -- drtemi

Един ден преди началото на Великия пост през 1987 г. отидох в килията на о. Паисий.
По това време се водеха много разговори за новите лични карти, съдържащи кода 666. 

Попитах Стареца дали на тези карти наистина е написано числото от Книга на Откровението, и той отговори:
- По много лукав начин се опитват да установят нова финансова система и да поставят капан по пътя на християните.

В Гърция прилагането на тази система се отложи за известно време. В Америка вече отбелязват с лазерен лъч числото на “звяра” на челото и на ръката. През 1982 г. е бил поставен печат на 3000 души,първо са поставили знака на известните личности като специално отличие.

Тогава о. Паисий донесе два листа хартия, един от Китай и един от Европа, на които бяха нарисувани бутони с числото 666. Показа ми и няколко рекламни бланки на австралийски банки, които рекламират новата финансова система, гарантираща сигурност на този, които носи знак на челото и на дясната си ръка, а също и книгата “НОВАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА 666”, написана от една американка, М. С. Релф, и добави:

- Много ми е мъчно, че тайната, която бе открита на св. Иоан Богослов, сега явно започва да действа. 

Много хора, дори свещеници и епископи, разглеждат този въпрос по светски, вместо да се опитат да го разберат духовно. Те казват на хората, че няма нищо особено и че няма значение дали ще приемат новите лични карти, и изобщо намират извинения за неизвинимото. 

Това е погрешно, защото те успокояват хората и ги въвличат в ситуация, от която няма да може да излязат. Разбира се, те ще бъдат отговорни за това.
Много хора, които знаят за несъгласието ми с въвеждането на тези лични карти, говорят: 

“Какво от това,че Паисий така казва? 

Това е мнение на някакъв си монах, а не мнението на Църквата.” Но не е така. Аз
не изразявам своето лично мнение, но смирено посочвам на онези, които ме питат какво е мнението на Църквата, на Божието слово, на Евангелието.

Съгласен съм, че никой, независимо дали е духовник, или Патриархът, или Паисий, не трябва да си съставя свое лично мнение и да го изразява пред Божия народ. Вместо това ние трябва да подчиним собственото си мнение на мнението и волята на Бога, които узнаваме от Светото Евангелие.

Веднъж при мен дойде един свещеник, който беше чул, че постоянно съветвам хората да бъдат внимателни с тези лични карти и какво отношение да имат към антихриста, чиято система методично си пробива път.

- Отче, не е ли по-добре да говорим за Христа, отколкото през цялото време да се занимаваме и да говорим за антихриста?

- Когато заговорите на една 90-годишна жена за сватби, кръщенета и други празненства, тя си припомня миналото и се чувства щастлива. Но тя може внезапно да умре, без да е подготвена, имайки в ума си
само сватби, удоволствия и измамно щастие. 

Но ако ѝ заговорите за смъртта на други възрастни хора, за
погребения и за болни на смъртно легло, тогава тя ще започне да мисли, че трябва да се подготви духовно за своята смърт, да отиде на изповед и т.н. Същото важи и за духовниците и свещениците по отношение на
темата за антихриста. Трябва да помогнем на вярващите да бъдат будни и да вложим в душата им добро безпокойство , за да се подготвят за идващите трудности. Не трябва да всяваме паника, защото те не са тези, които ще се окажат в тежко положение - по-скоро това са хората, които ще застанат на страната на дявола.

В Откровението е записано, че ние също ще срещнем трудности, но хората на дявола ще бъдат тези, които ще пострадат от апокалиптичните язви. Нещата за тях ще бъдат по-трудни, защото ще имат за противник Самия Бог.

Много неща се казаха за въвеждането на новите лични карти. Трябва да чуем какво ще каже Църквата -тя трябва да заеме ясна позиция по този въпрос, така че вярващите да знаят как да постъпят. Също така Църквата трябва да определи епитимия за онези, които по необходимост са приели тези лични карти, за да
могат да разберат, че това е падение.

Носейки такава карта, както показва и самата дума , човек изцяло
се отъждествява с нея.

Днес мисленето на тези, които се смятат за “компетенти”, влияе на хората. Хората са станали роби на удобствата и комфорта. 

Макар и да знаят, че трите шестици от Кода на универсалния продукт са знакът на дявола, те приемат да се подпишат под него. 

Те са отговорни за това, което вършат, защото знаят какво означава. Ако не знаеха, щяха да имат извинение.
Страните - членки на Съвета на Европа няма да постигнат съгласие, защото всяка от тях има различна културна история и традиции.

- Отче, чувал съм, че в Йерусалим има един човек, който казва за себе си, че е пророк Илия. Можете ли да ни кажете нещо за това?

- Никога не бързай да правиш заключение.

Ако кажеш, че е пророк Илия, а той не е, ще те обвинят в лъжа.
Ще ти дам пример. Когато видиш, че в саксията покълва стръкче, все още не знаеш какво е то. Изчакай и когато порасне още малко, всички ще могат да го различат.

През Великия пост на 1987 г. отидох при Стареца по личен въпрос. 

Докато бях при него, той ми каза:

- Написах една статия за новите лични карти. Имаш ли време да я погледнеш?
Казах му, че имам много време. След като прочетох текста, разговаряхме дълго. Тук бих искал да покажа написаното от Стареца за личните карти, за да може всеки християнин да го прочете и да го пази като духовно завещание и свидетелство по този въпрос.

Знакът на последните времена 666

След демонската буря ще изгрее божествената животворна светлина.

Зад светския дух на днешната “свобода”, зад липсата на уважение към Христовата Църква, към по-възрастните, към родителите и учителите, които имат страх Божий, се крият духовно робство, смут и анархия,които водят света към безизходица, към душевна и телесна гибел.

Зад съвършенството на системата за обслужване с електронни карти се крие световната диктатура,господството на антихриста: “И той ще направи щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. 

Тук е мъдростта.

Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестотин шейсет и шест.” (Откр. 13:16-18)

Св. Андрей Кесарийски пише: “Относно скверното име на антихриста и значението на числата, както и за всичко останало, писано за него, ще открие времето и опитът ще ни научи. Божията благодат не е
благоволила името на душегубителя да бъде написано в божествените книги. Но чрез разсъждения много може да бъде открито...”

Странното е това, че и някои духовни хора, въпреки че дават свои (а не православни) обяснения, изпитват светски страх от електронните досиета. Но те трябва да се обезпокоят духовно и да помогнат на християните,
като с добро безпокойство укрепяват вярата им, за да почувстват божествената утеха.

Учудвам се! 

Не се ли тревожат от тези събития, (електронни лични карти и т.н.)?

Защо не поставят по един въпрос пред обясненията на собствения си ум? 

Така те подпомагат антихриста да поставя печата и водят и други души към гибел. 

Това е смисълът на “да прелъстят, ако е възможно, и избраните.” (Марк. 13:22)

Тези, които дават тълкувания от своя ум, (а не според Евангелието и Христа), ще бъдат прелъстени.

А “личбите на времената” се виждат ясно. Звярът (така е наречен огромният компютър в Брюксел от създателите му) с кодово число 666 е погълнал в паметта си почти всички държави.

Какво показват всички тези карти (кредитни, телефонни), електронните карти за самоличност и поставянето на числото, което е преход към антихристовия печат?

За съжаление, радиото следи само прогнозата за времето.
Какво ни казва Христос?
“Лицемерци, вида на небето умеете да разпознавате, а личбите на времената не
можете ли?” (Мат.16:3)

След въвеждането на картите, на електронните удостоверения за самоличност и електронните досиета, за да напредват към поставяне на печата, те злонамерено ще съобщават по телевизията, че някой е откраднал картата на друг и изтеглил парите му от банката. В същото време ще рекламират “съвършената система” на поставяне на печат с лазерен лъч върху ръката или челото, който няма да се вижда, но ще съдържа числото 666 - името на антихриста.

За съжаление някои духовници ще “повиват” духовните си чеда като малки деца и ще ги успокояват: “Това няма значение, не пречи, стига само вътрешно да вярвате!” Но виждаме, че и постъпката на ап. Петър, който
външно се отрече от Христа, също се смята за отричане. 

А те се отричат от светия Христов печат, даден ни в светото Кръщение, “печат на дара на Светия Дух”, приемат печата на антихриста и продължават да твърдят,
че имат у себе си Христа!

По същия начин са разсъждавали някои по времето на гонения срещу светите мъченици, като се опитвали да ги разколебаят, както пише св.Василий Велики в словото за мъченика Гордий: “Опитвали се да го заблудят,
като казвали: отречи се само на думи, а в душата си вярвай, както искаш. Защото Бог не гледа думите, а мисълта, склонността на вярващия. Така ще угодиш и на съдията, и на Бога. Но мъченикът бил твърд и непоколебим в тези изкушения. Той отговорил: “Езикът, който е създаден от Христа, не търпи да произнесе нещо против своя Творец. Не се лъжете, Бог не може да бъде измамен, според думите ни оправдава и според думите ще ни осъди!”

Също и Декий издал заповед, според която християните трябвало да изповядват религията на езичниците.
Тези, които принасяли жертва на идолите, получавали писмено уверение, и така се избавяли от мъчения.
Но не само тяхната постъпка била считана за отричане от Христа. Тези, които давали пари на комисията и вземали уверение, без да се отрекат открито, т. нар. “ливелофори”, също били считани от Църквата за отстъпници и отпаднали от вярата.

Друг пример е чудото, извършено от св.Теодор Тирон, което празнуваме всяка година в първата събота на Великия пост. Юлиан Отстъпник, като знаел, че християните се очистват със строг пост особено през първата
седмица, която затова и наричаме “чиста седмица”, намислил точно тогава да ги оскверни. Той наредил през тези дни да бъдат поръсени храните на пазара с кръв от идолски жертви. Тогава св.мъченик Теодор се явил в божествено видение в съня на Константинополския архиепископ Евдоксий и му разкрил тайната заповед.
Поръчал му да събере вярващите в понеделник сутринта и да им каже да не ядат от тази храна, но вместо нея да се хранят с коливо (варено жито с мед). Така замисълът на отстъпника бил осуетен и вярващият
народ бил запазен неосквернен.

Въздържанието от оскверняване с идолски жертви е апостолско правило. След като се събрали “апостолите,презвитерите и братята” (Деян. 15:23), те писали на вярващите да се въздържат от “идолски жертви и от кръв, от удавнина и от блудство...” (Деян. 15:29)

Въпреки това, което ви казах, днес могат да се чуят много безсмислици от хора, смятани за авторитети. Един казва: “Аз ще приема картата с числото 666, но до нея ще сложа и кръст.”, а друг: “аз ще приема печата върху челото, но до него ще сложа кръст.”

Те мислят, че ако постъпят така, ще бъдат осветени - но това е самоизмама.

Може да бъде осветено само това, което приема освещаване. Например водата приема освещаване и става светена вода, а урината не може да бъде осветена. Камъкът чрез чудо може да стане на хляб. Но това, което
е нечисто, не може да бъде осветено.

Следователно, ако символът на дявола, на антихриста 666 е в картата за самоличност, или е отпечатан върху ръката или челото ни, той не може да бъде осветен, когато до него
се сложи кръстният знак.

Ние имаме силата на Честния Кръст, на светия Символ, на божествената Христова благодат само докато се придържаме към светия печат на Кръщението, при което сме се отрекли от сатаната, съединили сме се с
Христа и сме приели светия печат - “печат на дара на Светия Дух”.
Нека Христос да ни просвети. 

Амин.

Света Гора, Килията “Панагуда” на манастира Кутлумуш.
Първа събота на Великия пост, 1987г.
С много болка и с любов в Христа,
Монах Паисий.

В епохата на антихриста, когато той ще властва над света, простата, искрена молитва даже само на един християнин ще го кара да трепери, защото християните имат велика сила.

- Отче, някои хора казват, че когато дойде антихристът, християните няма да могат да си купуват храна и ще гладуват.

- Християните ще могат да минат с малко, с хляб и маслини. 

Но ще страдат тези, които са свикнали да имат десет различни вида сирене на масата.

Постоянно чуваме по новините, че една трета от горите е изгорена, една трета от водата в морето е замърсена и към 2000 година една трета от хората ще боледуват от рак. Новините, които слушаме, звучат като преразказ на Откровението на св. Иоан Богослов.

- Отче, казват, че след Чернобилската авария всичко е замърсено. Какво да правим?

- Ако само дадена област е била замърсена, ще ви посъветвам да я избягвате. Но тъй като замърсяването е всеобщо, правете кръстен знак и яжте всичко. Нищо няма да ви навреди.

И аз правя същото.
Когато хората спряха да говорят за новите лични карти и правителството замрази въвеждането им, о. Паисий също спря да говори за това. Някои обаче продължиха да обсъждат този въпрос и да пишат срещу правителството и влизането на новата система в сила. 

Те ходеха при Стареца и го питаха:

- Защо вие мълчите и не казвате нищо?

А той отговаряше:
- Когато те спрат, и ние трябва да спрем, иначе те ще кажат: “Тези хора нещо не са наред, вдигат шум, без да има причина.” 

Ето защо ние трябва да мълчим, когато те спрат, а когато започнат отново, ние също трябва
да започнем. Доброто куче-пазач лае, когато види, че идва крадец. Но когато крадецът си отиде, то спира. Ако продължи да лае, значи нещо не е наред с кучето.