ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

11 храни за здрави кости

18 May, 2012 - 09:55 -- drtemi

Когато става въпрос за изграждането на здрави кости, две ключови вещества излизат на преден план – калция и витамин Д. Тяхната роля е следната – калцият подсилва структурата на костите и зъбите, а витамин Д подобрява усвояването на калций от тялото, с което спомага за правилния растеж на костната структура.

Калций и витамин Д могат да се набавят както чрез допълнителни суплементи, така и чрез консумацията на определени храни. Тук ще разгледаме по-подробно втория начин. Вижте кои са най-полезните храните за здрави кости според медицински портал health.com.

Споделете с приятели

Да се запознаем отблизо с джинджифила

3 February, 2012 - 10:42 -- drtemi

Наименованието на джинджифила идва от санскрит и означава "рогат", което е свързано с формата на джинджифиловия корен, разклоняваща се като рога. Това растение е известно на китайците и индийците още от древността и е една от първите източни подправки, достигнали до средиземноморския бряг. Арабските търговци пък дълго време държали в тайна местата, от които произлиза. Те уверявали доверчивите купувачи, че джинджифилът расте далеч на юг, зад Червено море, на края на Земята, и че е строго охраняван от дракони.

Споделете с приятели

ЕФЕКТЪТ НА КИРЛИАН

21 January, 2012 - 16:49 -- drtemi
Няма нищо по-ценно за човешката еволюция от онези открития и изобретения, които ни дават ключа към разкриването на загадъчните тайни на Природата и Човека. Едно от тези открития е изобретението на съпрузите Кирлиан. Това изобретение е дало на човечеството ново универсално разбиране за живота и смъртта.
 
Споделете с приятели

Страници