ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
17 October, 2012 - 16:39 -- fuckyou

КОНКУРС „СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ”  В ПАМЕТ НА ИРЛАНДСКАТА ЖУРНАЛИСТКА ВЕРОНИКА ГЕРИН

НАГРАДЕНИ 2012г.

I.                  ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ


 1. Ирина Жерева -  кореспондент на бТВ,  журналист в информационна агенция  „СтуАРт ”. Номинирана  за  
  системно и задълбочено представяне   на  проблемите, свързани с разпространението и употребата на нелегални вещества,  поредицата от разследващи репортажи, свързани с трафика на наркотици и хора и дейността на ОбСНВ към Община Благоевград. Номинация на  Клуб „Вероника Герин” към ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” – град Благоевградплакет и грамота;
 2. „бТВ Репортерите”. Номинирани  за разследваща журналистика на проблемите,  свързани с наркотици, трафик на хора, проституция и други.
 3. Информационна агенция  „СтуАРт ”. За системно отразяване  и подкрепа   дейността на ОбСНВ към Община Благоевград и професионализъм при представяне на  темата наркотици.
 4. „Комисията Павлов”  по ТВ 7. Номинирани  за системно изразена собствена позиция и мнение по важни въпроси за рекламата и употребата на наркотици.  Като пример – тяхната негативната  оценка по   отношение изказванията на обществено значими личности като Евгени Дайнов,  изразени в ефир за канабиса като  безобиден , без да се отчете подвеждащото влияние  на подобни твърдения  върху младите хора .
 5. Валентина Войкова –  разследващ журналист и водещ на предаването "Хрътките"  по bTV Action. Номинирана за провокативни и реалистични репортажи и злободневни коментари по повод системата за лечение на зависимости в България, несъвършенствата и корупционните практики в нея.
 6. Мартина Вачкова  за предаването „НЕЗАВИСИМИ”  по Канал 1 на БНТ. Номинация на учениците от Клуб „Към Европа без тютюнев дим, алкохол и наркотици. Децата на Абланица с признателност към Вероника Герин.”при Средно общообразователно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Абланица;
 7. Десислава Ризова - разследващ журналист в  предаването "Хрътките"  по bTV Action. Номинирана за скандалните разкрития относно  условията и методите на лечение в най-голямата психиатрична болница  в България  Д-р „Георги Кисьов” -   Раднево.   Разследването, което bTV Action излъчи в две части на 29 и 30 септември  2012г.,  разкри защо в най-голямото лечебно психиатрично заведение в България, лекари изпробват експериментални лекарства върху пациентите, а психично болните се разхождат безпрепятствено по улиците.
 8. Д-р Иван Добринов- ДПБ « Д-р Г. Кисьов- Раднево».  Специално отличие за изразена гражданска и професионална позиция и подпомагане на журналистическо разследване, свързано с разпространението и употребата на наркотици. Отличието се дава за първи път по идея на организаторите на конкурса.

 

II.               ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ

 1. Катя Илиева за „Кралят на Черното тото спретна кокаинов канал. Връзката с Доминикана правят двама от Гоце Делчев” от 20.02.2012г., в."Телеграф"- плакет и грамота;
 2. Станислав Димов, Катя Илиева за „Дрога дюнер продават в училищата. Пушат на двора, малките дилъли са се увеличили 4 пъти” от 27.06.2012г., 
 3. Румен Христов, Катя Илиева за „Юрист и коневъд въртели кокаина на Брендо. Италианският партньор на Евелин Банев – Антонио Мелато, го наричал „шефе” от 04.06.2012г., в. „Телеграф”
 4. Катя Илиева, Виктория Пенкова, Христо Петров, Иван Първанов, Диана Варникова, Ива Димитрова, Ели Крумова за „ 200 наркосборища в България. Бодат се по плажовете на морето, срутиха им бърлогите във Варна и Бургас „ от 20.08.2011г., в. „Телеграф”
 5. Румен Жерев за „Половин тон тротил за Душманина на мафията Съдията Джовани Фалконе прати 360 гангстери зад решетките” от 25.05.2012 г.,Очаквам главорезите на Галеви да ме застрелят” от 28.08.2012г. , в."Телеграф ;
 6. Вестник „Телеграф”. Колективна грамота за системно и задълбочено представяне на проблемите, свързани с разпространението и употребата на накотици.
 7. Анна Заркова за „Кой е тоя Брендо, по дяволите?!” от 04.07.2012г., в. „Труд”;
 8. Владимир Симеонов за „Хероин или мъст погребали Доневио” от 05.07.2012г., в. „Стандарт”;
 9. Първолета Цветкова за „Хванаха 4 тона хашиш на Видин.В Брюксел да са спокойни, няма да тровят хората, каза премиерът” от 03.07.2012г., в. „Стандарт”
 

III.     ДОКУМЕНТАЛНО  КИНО

 1. Екатерина Анева , БНТ 1 – за поредица от документални филми, разследваща  журналистика за наркотици – плакет и грамота.

Ресурси

 

Споделете с приятели