Внимание родители! Ново детско предизвикателство в интернет изгаря децата до кокал!

,

Тимия Ландърс от американския град Детройт поканила у дома няколко свои приятели. Малчуганите тихичко си седели в стаята ѝ на втория етаж, докато майката на момичето Бренди Оуенс се занимавала с домакински работи. Нищо не предвещавало бедата, докато от втория етаж не се разнесъл страшен вик, съобщава Фокс Нюз.

Това била Тимия, която изскочила от стаята си цялата в пламъци. Баща ѝ веднага я хвърлил във ваната и я залял с ледена вода. Само за секунди 12-годишното момиченце получило страшни изгаряния. Причината за инцидента била популярна в мрежата игра предизвикателство  Fire challenge.

Същността ѝ се свежда до това, че участниците се заливат с леснозапалима течност, а след това си драскат клечката. След това те веднага трябва да се хвърлят в някаква вода.   Пострадалата Тимия е била хоспитализирана по спешност. Там лекарите установили, че тя има 50% изгаряния по тялото. Сега момичето не може да се движи, много трудно разговаря. Вместо да ходи на училище, детето ще лежи на болничното легло няколко месеца. Предстоят и още най-малко три операции.

"Децата се опитват да повтарят тези ужасни трикове, които виждат в Ютуб. Едва след случилото се аз разбрах, че подобните предизвикателства в мрежата са наистина много. Ако знаех за тях по-рано, щях да забраня на детето си да влиза в социалните мрежи", казва майката на Тимия, Бренди Оуенс.

Бренди призовава родителите да следят своите деца и да наблюдават в какви групи те влизат, за да се избегне повторението на подобни инциденти.

 

https://www.blitz.bg/svyat/novo-detsko-predizvikatelstvo-v-internet-izgarya-detsata-do-kokal_news621953.html


 

Кратък линк

още от нашия Блог