ВНИМАНИЕ! „Нови” амфети заливат улицата, „късат глави” за 20 часа, водят дори до смърт!

АМФЕТАМИНИ,

„Нов” вид амфетамини заливат улиците в Родопите. Пуснатата на „пазара” дрога била без примеси и буквално „откъсвала мозъка” от усещане за умора. Ефектът от еднократен прием пък продължавал до 20 часа, разкриха запознати. „Чистата стока” била в оборот от съвсем скоро в Кърджали и няма нищо общо с досега търгуваните наркотици от същия вид. 

Според запознати, масова практика била амфетаминът да се смесва с аналгин или парацетамол, който „убивал” ефекта, за сметка на количеството и по-големите печалби. Грам от дрогата върви на дребно по 20 лева, същата била цената и на „новата стока”. От количеството пък могат да се направят поне три „линии”, разкриват употребяващи. Според запознати, дрогата най-вероятно е внос от други региона на страната.

Амфетаминът е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение. След приключване на ефекта обаче, организмът изпитва силно изтощение.

Прекомерна употреба и натоварване може да предизвика задушаване, кома и дори смърт.

17,6 грама амфетамин и метаамфетамин са били задържани в Кърджали в рамките на миналата година. Далеч по-големи количества хероин, кокаин и марихуана са били спипани от служителите на Областната дирекция на МВР. Плантация с близо тон марихуана бе разкрита в крумовградско село през м.г. Полицаите са задържали общо 24 грама хероин и 80 грама кокаин в рамките на 12 месеца.
 

 

https://www.blitz.bg/obshtestvo/novi-amfeti-zalivat-ulitsata-ksat-glavi-za-20-chasa-vodyat-dori-do-smrt_news578427.html

Кратък линк

още от нашия Блог