В началото на лятната ваканция родителите тръгват на… училище!

ваканция, лятна ваканция

Лятната ваканция за децата започва! А покрай тях, родителите трябва да им обръщат повече внимание… Затова във Fine Line стартираме записването за новата ни инициатива „Fine Line училище за родители“. Този път тя не е индивидуална, както повечето услуги на компанията, а фокусът и пада взаимоотношенията в семейството. Ръководител и водещ на часовете в Училището ще бъде доц. д-р Румен Бостанджиев – експерт към нашата компаният, психотерапевт с близо тридесет годишен опит в изграждането на пълноценни връзки, сексуалното здраве, подготовката за семеен живот и родителството.


Идеята на начинанието ни отива по-далеч от традиционните подготвителни курсове за бъдещи родители. Стартиращата школа е предназначена за родители на деца от 3 възрастови групи –предучилищна, начална училищна и юношеска възраст. „Fine Line училище за родители“ цели да съдейства за изграждането на по-хуманни и отворени отношения между родители и деца и е базирано на съвременните педагогически подходи, тенденции за възпитание и добри практики от цял свят.


Училище за родителиПрограмите за всяка от трите групи учащи родители включват по 10 интерактивни сесии, фокусирани върху 10 ключови теми. Работата с родители ще прагматично ориентирана и ще изгражда конкретни умения, ценности и представи, приложими в ежедневните отношения с децата.

„Fine Line училище за родители“ ще стартира с 3 „паралелки“, в които майките и бащите ще имат възможност да научат азбуката на взаимоотношенията с техните деца (в предучилищна възраст), нейната граматика (в начална училищна възраст) и умелото боравене с предизвикателствата за напреднали (в юношеска възраст). Във всяка една група ще се засягат предварително определени теми, специфични за възрастта на детето. Във всяка група ще бъдат включени актуални теми за справяне с трудни ситуации като развод, детето в непълно семейство, осиновените и доведени деца, талантливи или хиперактивни деца; деца, изискващи специални грижи и др. под. Повече за самите групи и теми, можете да видите тук

Кратък линк

още от нашия Блог