Хармонията в интериора променя психиката на подрастващите

деца, интериор

Специалисти от руската асоциация по фън шуй са разработили интересна методика за подредбата на детските стаи, основана на древното китайско учение.
Учени от Руската асоциация по фън шуй са на мнение, че хармонията в интериора въздейства пряко върху поведението на подрастващите.

Основавайки се на древното китайско учение, те смятат, че е най-добре детската стая да бъде ориентирана на изток.

При избора на цветовете за килима, дамаските и пердетата не се придържайте към остарялото правило, че момиченцата харесват розово и червено, а момченцата - синьо.

Оказва се, че много по-подходящи за децата са "скучните" землисти цветове като бежово, охра, тухлено, кафяво. Естествено, всяко хлапе ще внесе личен почерк в своето " владение", като го освежи с аксесоари в различни тоналности.

Свръхактивните деца се чувстват най-добре в малка стаичка с пухкаво килимче в бяло и синьо. В случай че малчуганът е спокоен и срамежлив, за него е по-подходящо обширно помещение, боядисано в зелено и червено, в което да прониква много светлина.

Артистичните деца се чувстват отлично в кремави стаи с ярки щори, чиито под е застлан само с паркет или теракота.

Специалистите не препоръчват да облепвате стените с плакати, върху които са нарисувани анимационни герои. Оказва се, че ококорените им очички, широките им усмивки и ярките цветове на лицата им могат да превърнат дори най-спокойното хлапе в хиперактивно.

Според учените положително въздействие върху детето оказва картина, окачена точно срещу вратата. Най-добре е хлапето да си я избере само. Дори вкусовете ви да не съвпадат, трябва да си дадете сметка, че то вече е личност със собствено мнение и че няма нищо лошо да го наложи в своята неприкосновена територия.

Задължително поставете в стаята на тийнейджъра тиктакащ часовник. Самият му звук приучава към дисциплина.

Глобусът или географската карта стимулират жаждата му към познания, а кварцов кристал, поставен в североизточния ъгъл на бюрото, му помага да усвоява учебния материал с по-голяма лекота.

За да не се разконцентрира, е добре бюрото да се поставя точно пред прозореца. Под кревата трябва да цари идеален ред, иначе хаосът ще обхване и мислите му.

Купете на детето музикална кутия или, ако е по-голямо - уредба, тъй като звукът не само успокоява, но и пречиства помещението.

Това обаче не се отнася до телевизора. По-добре го поставете в хола или в кухнята. Така той ще се превърне в притегателен център, около който да се събира цялото семейство.

Кратък линк

още от нашия Блог