12 истини, които ще ви променят завинаги

зависимост, успех

 

Ако се обърнете назад и погледнете различните ситуации в живота си, ще си дадете сметка, че много често, когато сте си мислили, че сте изпускали нещо ужасно подходящо и добро за вас, всъщност, се е оказвало, че сте били "пренасочвани” към нещо по-добро.

Просто понякога трябва да оставяте нещата да потръгнат от само себе си. Оставете на живота сам да се случи, защото истините, които не можете да промените накрая променят вас и ви помагат да израснете. 

Ето ви 12 такива истини:

1. Всичко е така, както трябва да бъде!

Странно е, но ние винаги се оказваме там, където трябва да сме - дори най-трагичните и стресови ситуации ни учат на важни уроци, за които преди не сме се замисляли и не сме и очаквали, че ще научим. Затова запомнете, че в повечето случаи, когато всичко изглежда безнадеждно, всъщност, то само се нарежда на мястото си.

2. Няма как да намерите истинското си Аз, преди да се изгубите поне веднъж

Да осъзнаете, че сте изгубени - това е първата крачка, за да започнете да живеете живота, който искате. Втората е да оставите зад гърба си живота, който не искате. Всяка голяма промяна е малко или много плашеща, но знаете ли кое е по-страшно? Съжалението. Представите какво трябва да направите, без реални действия са само мечти, а действие без конкретна представа за случващото се е кошмар. Сърцето ви е свободно, имайте куража да го последвате!

3. Най-голямата болка е силата, която ви подтиква да отключите най-големия си потенциал

Плашещите и стресиращи избори, които трябва да направите обикновено се оказват най-значимите. Без болка не би имало промяна. Но помнете, че болката, както всичко останало в живота е, за да се учим от нея и да си взимаме поука.

4. Едно от най-трудните решения, които ще трябва да вземете в живот си е да изберете дали да се откажете или да направите крачка напред

Ако се озовете в ситуация, в която се опитвате да промените някого или се опитвате да се отървете от някого, който се опитва да промени вас, просто бягайте. Но ако преследвате мечта, давайте смело напред. И не забравяйте, че понякога тази стъпка включва да промените малко очакванията си за осъществяване на мечтата - няма лошо да си променяте вижданията отвреме навреме или да имате повече от една цел.  

5. Погрижете се първо за себе си!

Преди да тръгнете да се сприятелявате с целия свят, бъдете сигурни, че сте приятел на самия себе си. Преди да критикувате другите, критикувайте себе си. Преди да ощастливявате останалите, направете себе си щастливи. Това не е егоизъм, а личностно развиване. Веднъж щом сте балансирали себе си, ще можете да балансирате и света около вас.

6. Една от най-големите свободи е да не се интересувате какво мислят останалите за вас

Докато се притеснявате за мнението на околните, вие сте зависими от тях. Само когато нямате нужда вече от чуждото одобрение ще притежавате своята собствена личност.

7. Поне за малко може да имате нужда да бъдете сами

Когато останете сами и се замислите за предишните си връзки, ще осъзнаете, че материалните вещи, които сте си разделили при раздялата, най-вероятно не са били разпределени по равно, но основните причини за разрушаването на връзката са били породени в еднакво количество и от двама ви. Защото възможно ли е да сте уверени в себе си и откровеността си и да градите нова връзка не съзнавайки къде са вашите собствени грешки? Приемането на вашите недостатъци и опитите да се справите с тях, ще ви направят доста по-щастлив човек, от което и да е ново материално благо, с което сте се сдобили.  

8. Единственото, което можете напълно да контролирате е реакцията ви неконтролируеми ситуации

Колкото повече съумявате да се адаптирате към различните ситуации в живота, толкова по-умели ще ставате и толкова по-бързо ще успявате да се възстановявате от лошите "падания”.

9. Някои хора ще ви лъжат

Помнете, че искреният враг е по-добър вариант от приятел, който лъже. Обръщайте колкото се може по-малко внимание на хорските думи и повече на това, което правят. Тогава ще осъзнаете кои са истинските ви приятели.

10. Ако постоянно се концентрирате върху това, което нямате, никога няма да имате достатъчно

Ако сте благодарни за това, което имате, ще получите още повече! Щастието не е в притежанията, а в душата. Изобилието е не колко много притежавате, а как се чувствате за тези си достояния. Не приемайте всичко за даденост, за да не изчезна щастието ви... изведнъж.

11. Да, в миналото сте се проваляли

Не съдете себе си заради миналото, вече живеете в настоящия момент! Само защото не сте там, където сте искали да бъдете, не означава, че няма да сте там някой ден. Можете да оправите всичко като отстъпите крачка назад и си дадете нов шанс - да обичате отново, да живеете отново  и да мечтаете за пореден път.

12. Всичко ще бъде наред. Може би не днес, но пък съвсем скоро...

Понякога в живота на човек има моменти, когато сякаш всичко, което може да се обърква се влошава максимално, а вие се чувствате като в капан, от който няма измъкване. Всъщност, има. Да, понякога слънцето "спира” да грее и в живота ви навлизат една-две (или повече) ураганни ветрове, предизвикващи унищожителни бури, но нали знаете, че нищо не може да спре слънцето да се покаже пак? В някои моменти най-важно е да останете възможно най-позитивни и да изчакате търпеливо слънцето да се покаже зад облаците.

http://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/12-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-_l.a_c.3992_i.276364.html

Кратък линк

още от нашия Блог