канабис

Изобретателен мъж се опита да вкара наркотици в затвора в Белене, укрити в...

При направения наркополеви тест на кафявото прахообразно вещество то реагира на хероин, а зелената тревиста маса реагира на канабис

Престъпления, свързани с притежание на наркотици

На 18 август, около 21:10 часа в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, на улица „Радецка“ в областния град автопатрулен екип спира за проверка и задържа 22-годишен местен жител. При последвали процесуално-следствени действия е установено, че младият мъж е придобил и държи полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на наркотичното вещество „метамфетамин“ при направен полеви наркотест. 

“Канабисова жътва” в Петрич

С помощта на хеликоптер са открити и унищожили около 200 декара насаждения от наркотичното растение

В района на Петрич започна така наречената “канабисова жътва”. С помощта на хеликоптер само за денонощие при съвместна акция служители на Гранична полиция и ОД на МВР Благоевград са открили и унищожили около 200 декара насаждения от наркотичното растение. Канабисът се отглежда основно във високите части на планините – Беласица, Малешевска и Огражден, предаде БНТ. От началото на сезона, в който канабисът започва да зрее, до момента са иззети и унищожени над 6 тона канабис.

Задържаха двама младежи с канабис в село Покровник

На 06.07.2019 г. полицейски служители спират за проверка движещ се в района на село Покровник лек автомобил „Дачия Логан“.

В хода на проверката, в едно от возещите се в автомобила лица е открито пликче, съдържащо около 7,7 г. суха зелена тревиста маса, реагирала при направения полеви тест на канабис.

По случая с полицейска заповед до 24 часа са задържани 18-годишните благоевградчани Л.Т. и П.В.

За случая е докладвано на РП-Благоевград.

 

 

Канабисови ниви откриха в землищата на селата Гега и Сливница

По случаите са образувани досъдебни производства

В хода на провеждаща се полицейска операция по противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества в Благоевградска област, на 4.07. е извършена проверка в местността Водосборището, в землището на с.Гега, община Петрич. В обезлесен участък на Държавен горски фонд са открити 321 броя зелени тревисти растения с общо тегло 489 кг, реагирали при направения наркотест положително на канабис.

Превенция на наркомании с ученици от IX,X,XI класове на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград

Eкипът  на ОбСНВ – Благоевград проведе среща с ученици от IX а ,X д ,XI в класове, с класни ръководители А. Величкова,Н. Станкова и Л. Ласкова.Срещата премина в беседа по актуални проблеми, касаещи разпространението и употребата на марихуана.

Рискът от пушенето на марихуана е свързан с  приповдигнато настроение,успокоение и бягство от реалността, зрителни халюцинации до липса на спомени и нарушаване на краткосрочната памет. Редовната употреба на марихуана при подрастващите ги превръща в аутсайдери.

Канабисът улеснява създаването на фалшиви спомени

 Ново изследване твърди, че сред редовните консуматори на канабис по-често се наблюдава "изкривяване" на паметта

Консумацията на канабис допринася за отслабване на паметта. Ново изследване обаче разкри, че канабисът може също да улесни създаването на фалшиви спомени, съобщи сп. "Сианс е авнир".

Канабис – виновникът за органични болести!

Канабисът най-често се употребява вдишвайки, затова съществуват много големи рискове за белодробни заболявания. В допълнение на това, ракът на тестисите е свързан с редовната употреба на канабис при мъжете.

Димът от канабис по-вреден ли е от цигарения?

Има някои слухове, че цигареният и канабисовият дим са еднакво опасни, но не е така!  Димът от канабиса съдържа много повече катран и канцерогенни вещества от цигарения и това е причина за възникването на тези болести: рак, респираторни бронхиални заболявания, емфизем.

Pages

Subscribe to RSS - канабис