канабис

Масови арести в Пиринско! Вижте за какво

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

РУ - Петрич унищожи стотици килограми канабис

В края на миналата седмица РУ- Петрич проведе акция по производство

и разпространението на наркотични вещества. В землището на с.

Чурилово, участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени

около 212 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 940 кг.,

които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

В местността „Станков кладенец”, землище на с.Чурилово, в обезлесен

участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени около 10 бр.

зелени, тревисти растения с общо тегло около 30 кг., които са реагирали

Превенция на наркомании с ученици от IX,X,XI класове на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград

Eкипът  на ОбСНВ – Благоевград проведе среща с ученици от IX а ,X д ,XI в класове, с класни ръководители А. Величкова,Н. Станкова и Л. Ласкова.Срещата премина в беседа по актуални проблеми, касаещи разпространението и употребата на марихуана.

Рискът от пушенето на марихуана е свързан с  приповдигнато настроение,успокоение и бягство от реалността, зрителни халюцинации до липса на спомени и нарушаване на краткосрочната памет. Редовната употреба на марихуана при подрастващите ги превръща в аутсайдери.

Канабисът улеснява създаването на фалшиви спомени

 Ново изследване твърди, че сред редовните консуматори на канабис по-често се наблюдава "изкривяване" на паметта

Консумацията на канабис допринася за отслабване на паметта. Ново изследване обаче разкри, че канабисът може също да улесни създаването на фалшиви спомени, съобщи сп. "Сианс е авнир".

Канабис – виновникът за органични болести!

Канабисът най-често се употребява вдишвайки, затова съществуват много големи рискове за белодробни заболявания. В допълнение на това, ракът на тестисите е свързан с редовната употреба на канабис при мъжете.

Димът от канабис по-вреден ли е от цигарения?

Има някои слухове, че цигареният и канабисовият дим са еднакво опасни, но не е така!  Димът от канабиса съдържа много повече катран и канцерогенни вещества от цигарения и това е причина за възникването на тези болести: рак, респираторни бронхиални заболявания, емфизем.

Канабис: Защо легализацията не е решението?

Серж Любиго е президент на асоциацията „ Родители срещу дрогата”. Той специално написа за канабиса: „Това, което родителите трябва да знаят” и  „Черното досие на канабиса”.
„Фигаро Вокс”: Министърът на вътрешните работи, Бернар Казанов изрази подкрепа за един по-задълбочен дебат за канабиса, докато големия американски „Ню Йорк Таймс”, заяви, че е против забраната на канабиса. Аргумента на „ Ню Йорк Таймс” е, че канабисът е по-малко вреден за здравето отколкото алкохола, но така ли е наистина?
Серж Любиго: „ Канабисът и алкохола не действат по един и същ начин.”

Как вреди марихуаната на мозъка

Марихуаната, известна още на улицата като ганджа, джойнт, лула на мира, както и с много други названия, се получава от цветовете, семената и листата на растението канабис. Марихуаната съдържа повече от 60 канабиноиди и психоактивни съединения. Основното активно химично съединение е THC или тетрахидроканабинол. Човечеството използва канабиса още от древните времена, но тенденцията за употреба като медицински продукт и средство за развлечение се засилва към 20 век.

Subscribe to RSS - канабис