Изключването на ученици от училище заради употреба на наркотици и алкохол достигна рекордно високо ниво в гр. Брадфорд,Англия

Новини за Синтетични наркотици-Амфетамини 22.01.2021

Изключването от училище на ученици  за употреба  наркотици и алкохол е достигнало  рекордно високи нива според последните проучвания.

Според Министерството на образованието,  със  146 пъти е нараснал броят на изключените  ученици  от районните училища в гр.  Брадфорд заради употреба на наркотици и алкохол.  Това е най- високият брой от 2006-07 г. насам.

Тази статистика  обхваща държавните средни училища.  Данните не са обхванали частните  училища.

Говорител на съвета на Брадфорд заяви: "Наркотиците и алкохолът в училищата са за съжаление национален проблем. В нашите училища разчитаме на помощта на външни агенции за преодоляване на този проблем."

"В района има редица агенции, които работят заедно с цел да помогнат на децата и младите хора, които се  нуждаят от допълнителна подкрепа.“

"Имаме служители на полицията в училищата, както и индивидуална помощ , а  където е необходимо се обръщаме към агенции, които работят по  проекта „Bridge“.

"Службата за  борба с наркотици и алкохол на младите хора също предоставя съвети, информация и подкрепа на младите хора и техните родители в тази тежка борба със зависимостите."

 

Източник: https://www.thetelegraphandargus.co.uk/news/keighleynews/19018939.exclusions-drugs-alcohol-district-schools-reach-record-high/

Кратък линк

Още Новини