КАПАН: COVID-19 заклещи Рут Колева в Мексико - певицата е блокирана в забутано селце

Новини за 26.03.2020

Карантината срещу коронавируса залости Рут Колева в малко мексиканско селце. В момента певицата се намира в южната част на полуостров Юкатан и няма никаква яснота докога ще й се наложи да стои там. "Опитвам се да синтерзирам с прости думи това, което ми се случва в последните дни и се връщам само към изречението "животът се случва, независимо от нашите планове". В момента съм затворена в едно отдалечено село в Юкатан, Мексико", призна Рут. Преди две седмици тя пристигнала в Мексико с идеята да остане само няколко дни. Дошла по работа само с една раница на гърба си. Плановете й да приключи набързо с ангажимента и да се върне в Чикаго за концерт, откъдето да пътува за Ню Йорк, където е базирана в последните месеци, обаче се провалили.

"Миналата седмица избухна епидемията в Ню Йорк, а днес има над 4000 заразени в града. Билети към България почти няма, а и опасността от пътуването, което е над 30 часа, прави прибирането ми там също невъзможно. Докато се чудя какво да правя, селото, в което се намирам, се самопостави под превантивна карантина, защото най-близката болница е на час и половина, а местните нямат превозни средства. Можеш да излезеш от селото, но не можеш да се върнеш. Нови хора не се приемат. И сега аз съм тук, без да знам кога ще си тръгна. Едно село на брега на морето, на майната си в Юкатан, където се намирам, нямайки никаква идея за бъдещето ми", споделя Рут. 

Тя допълва, че имала над 20 концерта в Европа, САЩ, Канада и Азия. Всичко това пропада и изчезва за часове. "Цялата ми работа от месеци насам, планирани пътувания и бъдещи доходи. Албуми, турнета, промоции... Колко крехки и уязвими са човешките планове и мечти. Не изпитвам паника и страх за бъдещето. Имам вярата, че всичко се случва с причина и това е естественият ход на нещата.

Не ме е яд и не съжалявам, че така е станало. Смятам да се забавлявам и да се адаптирам към ситуацията", пише Рут. По време на изолацията си тя опознава местните жители и дори е започнала да учи испански, пише ежедневник.

 

 

 

https://pik.bg/капан-covid-19-заклещи-рут-колева-в-мексико---певицата-е-блокирана-в-забутано-селце-и-няма-news915808.html?fbclid=IwAR2J1TP3brWNRG27hW2L6xENhtfp2ekwBiyrfiRVwwuPT5Di70gfMdVc2X8

Кратък линк

Още Новини