Тази отрова унищожава костите ни, но някои хора я пият всеки ден

Новини за 10.10.2019

Точно този навик може да ни коства здравето

В днешно време достъпът до всякакви храни и напитки е само на един клик разстояние.В същото време обаче ние сме толкова вглъбени в забързаното си ежедневие, че много рядко се замисляме какво всъщност консумираме.

В повечето случаи разчитаме на бързото и лесното, като забравяме, че то не е най-здравословното. Напротив, точно този навик може да ни коства здравето. 

Проучвания на учени доказват, че познатата и много консумирана напитка е по-вредна от алкохола.

Става въпрос за Coca-Cola. Същото може да се каже и за всяка сладка и газирана напитка: чаша сода причинява вреда на тялото несравнимо по-голяма от чаша водка!

Но много хора предпочитат газираното и го пият вместо вода всеки ден.

Вредите от Coca-Cola се крият в огромното количество захар, което се съдържа в напитката. Дори малка бутилка газирана напитка е истинска отрова.

Черният дроб и панкреасът незабавно реагират на захарта, която присъства в напитката. Освобождава се голямо количество инсулин, повишава се кръвната захар и кръвното налягане.

Цялата глюкоза, която присъства в напитката, веднага се превръща в мазнини. Само помислете, 10 чаени лъжички захар в една бутилка!

Те веднага се превръщат в няколко допълнителни сантиметра към талията ви.

Пиенето на подобен тип напитки е основна причина за диабет и затлъстяване, но това не е всичко.

Фосфорната киселина, която се съдържа в колата, свързва калция, магнезия и цинка в долната част на червата и те се екскретират от организма в ускорен режим!

А ние получаваме недостатъчно количество от тези елементи с храната. В резултат костите стават крехки и метаболизмът се влошава.

Потенциално опасните напитки включват всички енергийни напитки и сладки сокове с консерванти: всичко заради високото съдържание на захар. В сравнение с тази напитка дори бирата е здравословен продукт!

Преди отново да утолите жаждата си със сода, помислете. Минута удоволствие може да ви струва здравето!

 

 

 

https://zdrave.to/zdravni-novini/tazi-otrova-unishchozhava-kostite-ni-no-nyakoi-khora-ya-piyat-vseki-den?fbclid=IwAR2zBTxnsaa1kuugieFYGynQ_oOxv8YY8-KQjZPl-s83oX0xn9ZDUewi900

Кратък линк

Още Новини