Депресията може да доведе до липса на енергия на децата

Новини за 19.04.2021

Значително намаляване на енергията на детето може да бъде разяснителен знак, че нещо просто не е "правилно". Всъщност липсата на енергия и винаги чувството на умора са понякога симптоми на детска депресия .

Липса на енергия

Липсата на енергия се счита за вегетативен симптом често срещан при тежко депресивно разстройство при деца. Децата с депресия вероятно нямат енергия във всички или повечето дни.

Те може би нямат мотивация за почти нищо - понякога дори за ядене или къпане.

Защо депресията забавя децата

Изследователите са идентифицирали няколко теории за това защо децата с депресия често се чувстват толкова уморени и немотивирани:

  • Безсъние или затруднено падане или заспиване е често срещано при депресирани деца. Безсънието често води до сънливост през деня поради пропуснат сън. В резултат на това детето може да има проблеми с концентрацията и раздразнителност .
  • Невротрансмитерните химикали, като серотонин, се смятат за абнормно ниски при деца с депресия. Серотонинът играе важна роля в регулирането на цикъла на сън, мотивацията и нивото на активност на детето. Като се има предвид това, много лекарства за депресия повишават нивата на серотонин и облекчават симптомите на депресията при деца.
  • Безразсъдството е друг нещастен симптом на депресията при децата. Безразсъдността кара децата да чувстват, че животът и бъдещето им са извън контрол. Често безнадеждно дете се отказва да прави почти всичко и вярва, че усилията й са неефективни.

Как да помогна

Ако детето ви внезапно е лишено от енергия или уморена, често говорете с нейния педиатър. Има много причини, поради които детето може да няма енергия или да бъде уморено, като болест или промяна в рутината. Лекарят може да изключи основното медицинско заболяване и да определи дали вашето дете трябва да бъде допълнително оценено за депресия .

Много депресивни лечения за деца подобряват енергийното ниво на детето и облекчават безсънието. Въпреки това, говорете с доставчика на детето си, ако  симптомите се влошат, докато тя вече се лекува. Помогнете на детето си да се подложи на подходящо лечение за депресията си и помага да се гарантира, че детството й е изпълнено с енергия и радост.

https://bg.reoveme.com

Кратък линк

Още Новини