Кога е необходимо да очаровате?

Новини за 23.07.2020

Очарованието е разположено на определени релси: когато очароваме хората, целта ни не е да спечелим от тях пари или да ги накараме да правят онова, което искат, а да ги убедите да имат същата мечта като вашата.

Ето пример със ситуации, в които се нуждаем най-много от очарование:

Когато се стремим към високи, важни резултати.

Искате да промените света? Това изисква много повече от краткосрочни взаимоотношения с хората. Необходимо е да ги убедите да имат същата мечта като вашата.

Когато вземате трудни, непопулярни решения.

Колкото по-голяма е трудността на промяната, толкова повече се нуждаете от очарование. Факторите, които пораждат триене, включват себестойност, риск и политика. Ако промяната е голяма, тогава са необходими и големи усилия за постигането ѝ.

Преодоляване на дълбоко вкоренени навици.

В повечето случаи навиците опростяват живота и ни помагат да вземаме бързи, ефикасни и добри решения. Но те също така могат да възпрат приемането на нови идеи, които променят статукови. Очарованието може да отвори вратата към възприемането на една такава промяна.

Отличаване от тълпата.

Тълпата не винаги е умна.Тя може да ви поведе по нанадолнището на глупостта, неоптималния избор и саморазрушението. Очарованието е необходимо, за да могат хората да се открояват от тълпата – както и понякога е необходимо,  да се смесят с нея.

Да продължите напред, когато информацията се бави или изобщо липсва.

Когато нямате обратна връзка или когато тази обратна връзка не идва навреме, се изисква отдаденост на каузата, за да продължите напред и да работите дълго време, преди да получите резултат. В такива случаи просто проявата на интерес и подкрепа не са достатъчни. Трябва да накарате хората да бъдат с вас.

Звучат ли ни познато някои от тези ситуации?

Би трябвало, тъй като те се срещат навсякъде, където хората се опитват да направят света по-добро място.

Виктория Викторова

 

Кратък линк

Още Новини