НАЧАЛОТО Е КРАЙ

Новини за 02.11.2018

Общинският съвет по наркотични вещества на 31.10.2018г. представи най-новият си филм "НАЧАЛОТО Е КРАЙ" в зала "22-ри септември" на Община Благоевград.

Документалният филм е реализиран от екип на БНТ2 - РТЦ-Благоевград. Във филма се разказва за духовното обгрижване на наркозависими към храм "Св. Борис Михаил" в гр. Варна. Представят се и мненията за вредното влияние на дрогата от лекари, магистрати, полицаи и родители.

На събитието присъстваха г-н Георги Пирински - евродепутат; г-жа София Янчева - секретар на Община Благоевград; д-р Калоян Калоянов - директор на Регионалната здравна инспекция-Благоевград; отец Георги Фотакиев - Православен центъра за духовно обгрижване на наркозависими младежи "Св. Боян Енравота"- Варна; ученици от II ОУ "Димитър Благоев"-Благоевград с техните ръководители и други гости от институции в града.

Емоционално изказване направи отец Георги във връзка с героя на мултимедийната презентация " Пуста младост, ни се с пари не купува" която също беше презентирана на събитието. 

Срещата приключи с великолепното изпълнението на младежка фолклорна група "Бански старчета", с ръководител Атанас Янчовичин.

 

Кратък линк

Още Новини