Превенция на наркоманиите сред деца от детската градина в Банско

Новини за 14.10.2019

През лятото деца от детска градина "Здравец" в гр. Банско посетиха парк "Пирин" и научиха много за природата, животните и здравословния начин на живот. 

  

Г-жа Елена Сарафова със своите възпитаници от детска градина "Здравец" в гр. Банско се разходиха из НП "Пирин" и от служители в парка научиха много за различните животни и природата. В планината научиха доста и за здравословния начин на живот, който изключва употреба на наркотици.  С тях беше и Магделена Рахова - секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, с която поговориха за вредата от употребата на наркорици. Под формата на игра разбраха колко е опасно да се доверяваш на непознати или малко познати хора, както и каква е опасността без да рабереш да те въвлекат в мрежата за разпространение на дрога.

    

С много ентусиазъм премина разходката, а игрите и разговорите бяха придружени с доста емоции. Децата научиха много и останаха доволни от по-различно преминалия ден в детската градина. Всички се разделих с желание за още подобни срещи и за в бъдеще.

    

Всичко това се случи в един топъл ден на месец август, а сега с нетърпение децата очават подобни дни - изненади и през есента и зимата.

Кратък линк

Още Новини