Генерал Владимир Вазов - победителят от Дойран

Новини за 21.05.2020 Днес е поредната черна годишнина, спретната ни от доказаните антибългари и античовеци - комунистите.На днешния ден преди 75 години от тази свят си отива легендарният генерал Владимир Вазов - победителят от Дойран, български национален герой, един от безспорните авторитети на българите, пред който се прекланяме.За огромно съжаление ген. Владимир Вазов умира в унизителна бедност и мизерия. След 9 септември 1944 той, заедно с жена си Мария Горанова са изселени от София като "монархо-фашисти" и "врагове на народа" и се установяват в село Рибарица. През зимата на 1944/1945, поради мизерните условия, в които е живеел здравето на ген. Владимир Вазов се влошава и се премества в Тетевен, където няколко месеца по-късно издъхва.
 Генерал Владимир Вазов е погребан без никакви държавни или военни почести, буквално като куче, защото приживе се е осмелявал да се бие срещу враговете на България и да защитава независимостта ѝ.
 Няколко години по-късно комунистите решават да си построят почивна станция върху тетевенското гробище и затова с булдозер унищожават гроба на този велик българин.
 Ще спомена какво се случва и със синовете на генерала след злокобната дата 9 септември 1944.Първородният Георги, химик, е хвърлен без присъда в концлагера Бобов дол, в мините. Оцелял, с избити зъби, се завръща след няколко години при семейството си. Най-малкият син на ген. Владимир Вазов, кръстен на баща си, поручик, награден с орден „За храброст” в т.нар. „Отечествена война”, е осъден през 1945 г. от (Анти)народният съд в монтиран процес и лъжесвидетели на 10 години затвор, глоба и конфискация на имущество като „шпионин”.
 Целият род Вазови е целенасочено гонен и репресиран от БКП по време на антибългарския режим 1944-1989.г.ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ПРОВОСЪДИЕ И РАЗПЛАТА ЗА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ БОКЛУЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НАСТОЯЩИТЕ!  От фейсбук страницата на Ivo Daskal

 

Кратък линк

Още Новини