"Да бъдем смели всеки ден"- това призова проф. Мария Фалконе на 23- ти май -двадесет и осем години от убийството в Капачи, Палермо

Новини за 22.05.2020

 

 

ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ ГОДИНИ ОТ УБИЙСТВОТО В КАПАЧИ,ПАЛЕРМО

 

Скъпи приятели,

 и тази година искаме да почетем  с всички вас годишнината от убийството в Капачи, Палермо на моя брат- Джовани Фалконе, съпругата му Франческа Морвило и ескортиращите  ги  агенти Антонио Монтинаро, Роко Дичило и Вито Шифани.

В тази драматична ситуация, в която се намира Италия, ние избрахме да почетем смелостта  на всички италианци, които са се посветили в служба към  страната в един от най-тежките  моменти в историята на света. Лекари, медицински сестри,цивилни, военни, доброволци на гражданска защита,търговци, служители на супермаркети- всички тези жени и мъже  са поели излкючително отговорни ангажименти към обществото.

 Джовани Фалконе, Паоло Борселино и другите жертви на мафията са ни научили именно на отговорност . Бихме искали тази 28-та годишнина от  убийствотo в Капачи да прероди  страната ни , да я направи по-обединена  благодарение на  „нашите герои днес“, също както тези  през 1992 година. Затова е  важно е да сте там!

 Молим Ви да участвате в нашия флаш моб : #PalermoChiamaItalia.

На  23-ти  май окачете  бяло платно на балкона си в чест на тези, които се бореха и се борят и днес  с мафията ,  както и на  тези , които днес играят важна  роля за Италия в тези драматични времена.

Този май 23-ти май ще бъде различен, но също толкова красив и значителен!

Телевизия ” RAI”  ще ни съдейства  с две директни  предвания ,които ще се  излъчат  на 23-ти май по телевизията  в предаването "Uno Mattina in Italia”  в  7.45 часа сутринта и в предаването   "Italia Si " в 16:45 часа.

 На 23-ти май ще бъдем заедно!

 

                                                                                                             Мария  Фалконе

                                                                                               /сестра на Джовани Фалконе/

 

Кратък линк

Още Новини