Агридженто, 12 окончателни присъди за мафиотски кланове, действаци в района на Месина Денаро

Новини за Хероин 15.10.2020

Върховният съд потвърди  12 присъди на  мафията  по разследването "Икаро" . Присъдите са окончателни.

 Сред осъдените беше и 67-годишният Пиетро Кампо от Санта Маргарита Беличе, считан за "шеф“ на престъпната организация в района. Присъдата  от 14 години   лишаване от свобода беше потвърдена срещу него с предишна присъда.  Месец  декември 2015 г., операцията „Агридженто“ предизвика  десетки арести. Новите мафиотски семейства в провинция Агридженто се бяха реорганизирали около 67-годишния Пиетро Кампо, лоялен на боса Матео Месина Денаро.

Освен  Пиетро Кампо  присъдите са станали окончателни и за предполагаемия глава на мафиотското семейство Агридженто-  Антонино Яконо, 64-годишен (14 години и 8 месеца затвор), за Франческо Месина, 61 години, братовчед на бащата на боса Герландино Месина, който беше осъден на 14 години и 8 месеца по обвинение, че е новият глава на клана Порто Емпедокъл.

В списъка също Франческо Капици имаше предвид "миланците", на  50 години, от Порто Емпедокъл (на 10 години); Франческо Тарантино  на 29 години, от Агридженто (на 10 години); Мауро Капици, 47, от Рибера (10 години и 8 месеца); Санто Интерранте, на 34 години, от Санта Маргарита Беличе (10 години); Джакомо Ла Сала, на 47 години, от Санта Маргарита Беличе (10 години и 4 месеца); Роко Д'Алоизио, 46 г., от Самбука ди Сицилия (10 години); Томазо Барончели, на 40 години, от Санта Маргарита Беличе (8 години и 8 месеца). За Диего Грасадония, 54-годишен от Циансиана, присъдата от 10 години лишаване от свобода при обжалване е намалена на 9 години поради изключването на утежняващото обстоятелството, че е бил главен организатор на мафията.

 За Джузепе Ло Пилато, на 47 години  от Джардина Галоти,  Агридженто бе дадена окончателна  присъда от 9 години лишаване от свобода.

 

Кратък линк

Още Новини