Арестуваха четирима по време на продажба на дрога в София

Новини за Канабис 18.12.2019

Полицията арестува при наркосделка двама мъже - на 29 и на 37 години, 35-годишна жена и техния клиент - столичанин, на 43 години.

У задържаните са открити две сгъвки с вещество на буци и прах, пет мобилни телефона, сума пари и множество връзки с ключове.

При обиск в едно от жилищата е открита домашна оранжерия, снабдена с модерно оборудване и необходими препарати, за отглеждането на засадените общо 147 конопени растения. От адреса, както и при претърсването на останалите апартаменти, са иззети общо три полиетиленови плика с тревиста маса, пластмасова кутийка с прахообразно вещество на бучки и прах и таблетки с триъгълна форма.

След проверка е установено, че иззетите вещества са амфетамин - 0.99 грама, кокаин - 20.97 грама и марихуана - 41.24 грама.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура трима от задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 354 А от НК. Арестът им е удължен за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под прякото наблюдение на прокуратурата.

Кратък линк

Още Новини