Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон

Новини за 23.10.2019

"Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки", заяви Джонсън.Кад"Трафикът на хора е отвратителен и опасен бизнес", туитна Дойл-Прайс и добави, че се надява полицията на Есекс да "изправи тези убийци пред съда". Сиймъс Леени, мениджър в северноирландската Асоциация за товарен транспорт, заяви, че камионът е идвал от България, като влизането във Великобритания през Холихед е "необичаен маршрут".р: В"Хората казват, че сигурността и проверките са увеличени на места като Дувър и Кале, така че може да се разглежда като по-лесен начин да влезете, като отидете от Шербур или Роскоф (б.р. - градове във Франция), до Росларе, а след това нагоре по пътя за Дъблин", обясни експертът и отбеляза, че "... дълъг път е и това ще добави допълнителен ден към пътуването."През юни 2000 г. 58 китайски имигранти бяха открити задушени до смърт в камион в Дувър. Имаше двама оцелели. През следващата година холандският шофьор на камиона влезе в затвора по обвинение в убийство.

По-рано бе съобщено, че по първоначални данни от разследването камионът е дошъл от България и е влязъл във Великобритания на 19 октомври през източното английско пристанище Холихед. Шофьорът (25 г.), който е от Северна Ирландия, е арестуван.ВСПосолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс."Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време", обяви на страницата си във Фейсбук Иван Димов, съветник на министър Екатерина Захариева.

 

"Трафикът на хора е отвратителен и опасен бизнес", туитна Дойл-Прайс и добави, че се надява полицията на Есекс да "изправи тези убийци пред съда". Сиймъс Леени, мениджър в северноирландската Асоциация за товарен транспорт, заяви, че камионът е идвал от България, като влизането във Великобритания през Холихед е "необичаен маршрут".

"Хората казват, че сигурността и проверките са увеличени на места като Дувър и Кале, така че може да се разглежда като по-лесен начин да влезете, като отидете от Шербур или Роскоф (б.р. - градове във Франция), до Росларе, а след това нагоре по пътя за Дъблин", обясни експертът и отбеляза, че "... дълъг път е и това ще добави допълнителен ден към пътуването."

През юни 2000 г. 58 китайски имигранти бяха открити задушени до смърт в камион в Дувър. Имаше двама оцелели. През следващата година холандският шофьор на камиона влезе в затвора по обвинение в убийство.

По-рано бе съобщено, че по първоначални данни от разследването камионът е дошъл от България и е влязъл във Великобритания на 19 октомври през източното английско пристанище Холихед. Шофьорът (25 г.), който е от Северна Ирландия, е арестуван.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс.

Британският вътрешен министър Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена.

"Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Туитър.

Депутатът и бивш зам.-министър на здравепозването Джаки Дойл-Прайс определи новината като "болезнена".

Кратък линк

Още Новини