Българските спецслужби нанасят тежък удар върху наркомафията в страната! Вижте кого удариха!

Новини за 23.05.2018

Полицията във Враца задържа 6 души в хода на мащабна специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотици на територията на областта.

Акцията е започнала около 15 часа вчера, 21 май. Тогава служители на районните управления във Враца, Бяла Слатина и Мездра са извършили проверки на множество адреси, автомобили и лица.

Голяма част от проверките са били съсредоточени около учебни заведения, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Първият случай - към 15.30 часа в района СОУ "Никола Вапцаров" във Враца полицаите спират за проверка лека автомобил "Фолксваген". Шофьорът на колата бил на 27-годишна възраст, с инициали Р. Д., от Враца. Същият имал криминални регистрации в полицията и бил осъждан. В автомобила се придвижвала и 18-годишно момиче с инициали А. Ф., също от Враца.

Полицаите започнали претърсване на колата, при което открили 15 грама марихуана.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от Р. Д., униформените намерили и иззели 50 плика, съдържащи близо 270 грама трева. Открита е и електронна везна.

При втория случай полицаите направили проверка на жилище в Бяла Слатина, обитавано от 25-годишен мъж с инициали А. А. Там властите открили и иззели 10 растения канабис. 
При обиска на мъжа са намерени и 4 полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество - амфетамин.

При последвалите действия в двора на имота униформените открили още две растения и станиолова сгъвка, съдържаща множество бели кристали - амфетамин.

При третият случай полицаите спрели за проверка лека кола, управлявана от 23-годишен мъж от Бяла Слатина с инициали М. Х.

Когато обаче водачът видял, че полицаите го спират, той изхвърлил през прозореца на колата топче с трева.

Полицаите установили, че става въпрос за марихуана и решили да направят наркотест на водача. При теста с техническото средство "DRUG CHECK 3000"става ясно, че водачът е шофирал автомобила след употреба на марихуана. 23-годишният мъж отказал кръвна проба.

Около 23 часа снощи, 21 май, полицаите попаднали и на четвъртия случай. 
В Мездра органите на реда спрели за проверка лека кола, управлявана от 21-годишен местен жител с инициали А. Д. При направа на наркотест техническото средство отчело, че същият шофира след употреба на трева.

Полицаите направили обиск на лицето и автомобила и намерили цигара с марихуана, пликче с по-малко от половин грам от наркотика. Тогава водачът заявил, че това не е трева, а чай. 
Полицаите намерили у лицето и гриндер - уред за смилане на марихуана, по който имало остатъци от тревистата маса, пише нюз.бг.

Петият случай - криминалистите от Враца предприели претърсване в частен имот в село Селановци. Имотът е обитаван от 52-годишен мъж с инициали И. Г. Същият имал криминални прояви и бил осъждан.

В хода на обиска полицаите открили в частния дом няколко плика с канабис, електронна везна и други. В двора на мъжа са намерени и 4 растения канабис, които били засадени между лозови насаждения.

По всички случаи са задържани общо 6 души за срок до 24 часа. Образувани са 6 бързи производства и едно досъдебно производство. Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата.

 

 

 

http://www.bradva.bg/bg/article/article-143471#.WwVRz0iFPIU

Кратък линк

Още Новини