Венецуела неутрализира два самолета, натоварени с наркотици от Колумбия

Новини за 07.08.2019

Правителството на Венецуела съобщи, че два самолета, натоварени с наркотици, идващи от Колумбия, които се опитвали да преминат през нейното въздушно пространство, са били неутрализирани.

Комплексното командване на аерокосмическата отбрана (Codai) съобщи чрез своя акаунт в Twitter, че е деактивирало двойката леки самолети „следвайки протоколите и в съответствие със закона".

От своя страна Стратегическото оперативно командване на националните въоръжени сили (CEO FANB) написа в социалната мрежа, че южноамериканската страна има „мощна аеро-космическа система за отбрана за да защитава венецуелците от всякаква външна заплаха".

В латиноамериканската държава през 2012 г. беше приет Закон за контрол на интегралната защита на въздушното пространство, който установява "прилагането на прихващане, убеждаване и обезвреждане на самолети и други обекти, които нарушават въздушното пространство ".

Между 2017 и 2018 г. общественото министерство на Венецуела съобщи, че са иззети 23 самолета, за които се твърди, че са използвани за трафик на незаконни вещества.

Венецуела споделя повече от 2000 километра граница с Колумбия, която произвежда 70% от консумирания кокаин в света, според Световния доклад за наркотиците на ООН, публикуван тази година.

   http://www.class.bg/свят/item/398635-венецуела-неутрализира-два-самолета,-натоварени-с-наркотици-от-колумбия/398635-венецуела-неутрализира-два-самолета,-натоварени-с-наркотици-от-колумбия#.XUrWK235UdU 
      

Кратък линк

Още Новини