Владимир Путин: Няма безопасни наркотици

Новини за Кокаин 19.11.2020

Не съществуват безопасни наркотици, това е казал руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Днес държавният глава е провел в Москва съвещание на Съвета за национална сигурност, посветено на проблема. По думите му употребата на наркотици не е била безопасна.

"Някои казват, че така наречените леки наркотици (марихуана, смеси на тютюн с упойващи вещества и други) са по-безвредни от никотина и алкохола. Това обаче е лъжа и тя трябва да се изобличава", е заявил той.

Путин също е посочил: По отношение на наркотиците тяхната употреба и думите, че някои от тях са едва ли не са били полезни ние трябва да говорим открито и ако се наложи, твърдо и безкомпромисно.

"Проблемът с употребата и разпространението на упойващите вещества засяга не само нашата страна. Той е предизвикателство за целия свят", е коментирал стопанинът на Кремъл.

Президентът на Руската федерация е посочил още, че през първата половина на 2020 г. контрабандата на наркотици вещества в страната му е спаднала с около 30 процента.

"Това е станало възможно благодарение на прекъсването на връзките между държавите заради световната пандемия от коронавирусната инфекцията. Когато ние, а и други страни, отворихме границите, търговците на тиха смърт подновиха опитите си да продават наркотици", е казал още той.

Руският Наказателен кодекс забранява дори придобиването на наркотици за лична употреба. Предвидените присъди варират от глоба до максимум две години лишаване от свобода.

Кратък линк

Още Новини