В Индонезия заловиха метамфетамин на стойност 82 милиона долара, арестувани са 17 души

Новини за 29.04.2021

Индонезийската полиция обяви, че е разбила мрежа на наркотрафиканти, внесла в страната 2,5 тона метамфетамин от Афганистан, а конфискуваната дрога е на стойност 82 милиона долара, предаде Франс прес.

Някои от наркотиците са били разпределени в контейнери с храни, укрити после на борда на кораби или в сандъци на сушата.

По време на операции на полицията срещу наркотрафикантите индонезийски заподозрян беше застрелян, а 17 други предполагаеми трафиканти, между които и нигериец, бяха арестувани през последните седмици в провинция Ачех на остров Суматра и в столицата Джакарта, уточни полицията.

Полицията съобщи, че някои от заподозрените вече са в затвора за трафик на наркотици. Има и лица, осъдени на смърт по силата на изключително строгия закон срещу наркотиците, обяви полицията без да дава подробности.

Индонезия стана основен краен пункт и транзитна държава за международния наркотрафик. През 2018 г. полицията залови три тона метамфетамин от Тайван. През април 13 членове на мрежа на трафиканти, сред които трима иранци и пакистанец, бяха осъдени на смърт за вноса на 400 килограма синтетична дрога в Индонезия.


През последните години за трафик на наркотици бяха екзекутирани чрез разстрел няколко индонезийци и чужденци, сред които австралийците Андрю Чан и Мюран Сукумаран през 2015 г. 

 

 

Източник: https://dariknews.bg/novini/sviat/zaloviha-metamfetamin-na-stojnost-82-mln.-dolara-v-indoneziia-2268932

Кратък линк

Още Новини