В с. Крайници откриха модерна оранжерия с канабис

Новини за 04.06.2020

Криминалисти от РУ- Дупница са разкрили нарколаборатория в с. Крайници. Те влезли в цех за производство на врати и кухненско обзавеждане на 43-годишния Вл. М. от Сапарева баня, който се намира в двора на бившето ТКЗС. На място бил собственикът, както и още няколко работници. В халето е открита оранжерия с канабис, както и везни и пакети с наркотичното вещество. Собственикът,който е бивш футболист и наскоро се завърнал от чужбина, е оставен в ареста, а работниците, след разпит са освободени снощи.

Акцията е на криминалисти от група "Тежки престъпления" в РУ -Дупница. В прикритите помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна хидропонна система за оранжерийно производство и сушене на високорискови наркотични вещества. В оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

За последните 3 месеца това е втора успешна операция, осъществена под наблюдението на прокуратурата от криминалисти на РУ- Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/article/8661436

Кратък линк

Още Новини