Епидемия! Нови три смъртни случая от електронна цигара

Новини за 10.09.2019

В САЩ в петък бяха регистрирани 3 нови случая на смърт от белодробни болести на пушачи на електронни цигари, съобщи „Ел Паис“. 

Първият случай бе обявен от медицинските власти на щата Индиана – тежко белодробно заболяване. Няколко часа по-късно Департаментът за обществено здраве в Лос Анджелис оповести за друг случай в Калифорния, последва го и щатът Минесота. Това са третият, четвъртият и петият регистрирани случаи в САЩ на смърт на пушачи на е-цигари, другите два са в Илиноис през април и в Орегон. 

Не бяха оповестени подробности за пациентите. Тези дни медицинските власти в Съединените щати посочиха, че са налице 450 случая на хора с тежки белодробни проблеми, свързани с електронните цигари. В 33 щата се провеждат изследвания на тази епидемия, като пушачите с подобни устройства са призовани да не ги ползват, докато не се установи точната причина за горните заболявания, евентуално свързана с опасен химически компонент. 

От своя страна Конгресът също разследва главните компании, които произвеждат и продават електронни устройства за пушене, за влиянието на продукцията им върху здравето. Особена тревога предизвиква голямата популярност на е-цигарите сред подрастващите. 

Под лупа е и Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA), която започна да контролира продажбите на електронни цигари преди 3 години.

 

 

 

https://blitz.bg/svyat/epidemiya-novi-tri-smrtni-sluchaya-ot-elektronna-tsigara_news696064.html?fbclid=IwAR191Bsac_cZh7ALVj7d8IZiZzlGRak_SzPCGEIsaqpNv3-oeNn7ijIfavA

Кратък линк

Още Новини