Задържаха майка след жестоко убийство на две деца

Новини за 20.11.2020

Били разделени с мъжа си, но не се развели

Жестоко убийство на две малки деца – момченце на 3 и момиченце на 5 години. Те са убити по особено жесток начин в Сандански около 17,00 часа, предполага се, че извършителят на зверството е майката. Трагедията се е разиграла в семейния им дом, в центъра на курортния град. Съседи разказаха, че са вцепенени от случая.

Знаехме, че с мъжа й Георги, който е горски, не живееха добре и се разделиха, но не са разведени. Днес е станал шумен скандал между двамата и след като той е напуснал дома им, е последвала печалната за децата случка. Кристина работи нещо по временната заетост. Досега не е показвала симптоми за психическа депресия, не сме чули да е лекувана. Гледаше си нормално малките деца. Други подробности не знаем. Ужасени сме, какво я е довело до това престъпление“, коментира съседка.

Майката е арестувана и се разпитва, издирва се бащата.

Започнато е досъдебно производство за убийство. Става дума за двойно убийство на деца на 3 години и на 5 години - брат и сестра, каза зам.-окръжният прокурор на Благоевград Весела Стоилова, която е и наблюдаващ случая прокурор по производството.

Извършват се активни действия по разследването. На този етап не може да ви дадем повече информация, освен че имаме насоки за извършителя на престъплението и че има задържано лице”, каза още Стоилова, цитирана от "Фокус".

Старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция МВР – Благоевград, каза, че сигналът за убийството е подаден в полицията около 17.30 часа. „Колегите са реагирали моментално”, допълни той.

 

Автор: Румен Жерев

Източник: https://www.monitor.bg/bg/a/view/tragedija-v-sandanski-majka-ubi-dvete-si-deca-235654

Кратък линк

Още Новини