Задържаха служител на МВР за производство на метамфети

Новини за 15.09.2020

Държавен служител от системата на ОД на МВР - Сливен, е задържан при акция на криминалистите за противодействие разпространението на дрога, белезниците са щракнали около китките на 39-годишния Атанас Т., докато приготвял синтетиката в складово помещение, оборудвано с необходимите прибори и прекурсори.

Иззети са били около 30 грама готова продукция. Арестуваният е в системата на МВР от около 5 години и е изпълнявал задълженията на помощник-домакин, коментира директорът ,старши комисар  Димитър Величков. Той лично останал изненадан от задържането на мъжа, който до сега изпълнявал съвестно задълженията си, имал семейство и малки деца и никога не се бил оплаквал от финансови задължения. Заедно с Атанас Т., срещу когото има повдигнати няколко обвинения, включително и за кражба на строителни материали, са били закопчани още трима негови съграждани на по 39, 27 и 35 години, уточниха от окръжната прокуратура. Те обаче са освободени с мярка за неотклонение „подписка“. За служителя на МВР ще бъде поискано постоянно оставяне в ареста.

Притежание на наркотици са установили служители на РУ - Сливен. В ареста е и 20-годишен мъж от село Тополчане, който доброволно предал 300 грама канабис, сигналът за наркотичното вещество е бил подаден на телефон 112 от притежателя му.

 

Източник: https://pik.bg/

Кратък линк

Още Новини