Затвор за дилър на наркотици, използващ Биткойн

Новини за 31.07.2020

Мъж от Кинетон, село в югоизточен Уоруикшир, Англия, влиза в затвора за 11 години и шест месеца за разпространение на хапчета MDMA в замяна на Биткойн с помощта на тъмната мрежа, съобщава The Courier.

Джо Ришенс се призна за виновен за участието си в заговор за внос на наркотични вещества преди присъдата си.

 

Дрога в контейнери за кафе

Дилърът от Кинетон използва иновативен начин за снабдяване с хапчета MDMA, като ги скрива в контейнери за кафе Lavazza.

Един подозрителен пакет в крайна сметка беше заловен от полицията на местно летище през февруари 2018 г. Кафето в крайна сметка беше доста по-скъпо от очакваното - наркотиците, открити в контейнерите, включващи висококачествен кокаин, се оценяваха на стойност 100 000 паунда.

Според прокурор Мартин Лидиард, Ришенс е действал сам като е „снабдявал и доставял“ наркотици от клас А в продължение на шест години и не е ясно колко пакети е успял да прехвърли по този начин:

Не можем да кажем колко други доставки може да са имали, но само за 13-те, за които знаем, е разумно да се направи заключение, че говорим за количества от поне половин килограм до три и половина килограма на всяка доставка. Това е общо шест и половина до 40 килограма.

Когато властите конфискуваха телефоните на Ришенс, те установяват, че те са кодирани. Въпреки че не успяха да получат достъп до съдържанието на телефоните, властите успяха да намерят съобщение, което подробно описва престъпната транзакция с Биткойн на стойност 63 245 паунда.

Съобщава се, че Ришенс пропилял всичките си печалби от незаконния си бизнес за сериозната си зависимост към хазарт.

Загубени Биткойн богатства

Въпреки че дните на Silk Road отминаха отдавна, Биткойн - псевдоанонимна криптовалута - остава все така ценна за наркодилърите в САЩ.

Както се съобщава, властите иззеха 1,8 милиона паунда от бивш служител на KFC от Лестършир през юни, след като управлявал наркомрежа от дома си в мазето.

През февруари ирландски наркодилър изгуби ключовете за богатството си от 46 милиона паунда, след като те бяха изхвърлени от бившите му хазяи заедно с риболовните му пособия.

 Източник: https://cryptodnes.bg/zatvor-za-dilr-na-narkotici-izpolzvash-bitcoin

Кратък линк

Още Новини