Затвор за жена, разпространявала наркотици

Новини за 08.06.2018

36-годишната Б.С. бе задържана още в съдебната зала, след като състав на Варненския окръжен съд я призна за виновна и й наложи наказание 2 години лишаване от свобода, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

 Подсъдимата, която е с висше икономическо образование, е била призната за виновна за разпространение на хероин и амфетамини, каквото е било обвинението срещу нея в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна.

Освен ефективното наказание, Б.С. ще плати и глоба в размер на 5000 лева. Престъплението, за което младата жена ще търпи ефективно наказание в затвор, е било извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, също за престъпления, свързани с наркотици.

Приятелят й - 35-годишният Д. М., бе осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок за същото престъпление. Окръжната прокуратура ще внесе протест в Апелативния съд срещу условното му наказание. Той също ще плати глоба в размер на 5000 лева. 

Съучастникът им К. Ст. от Варна е бил признат за виновен за държане на забранени от закона наркотични вещества. При условията на съкратено съдебно следствие той получи наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 

На 14 ноември 2017 г. 36-годишната жена била засечена да разпространява на двама наркозависими различни количества хероин и метамфетамини. Приятелят й Д. продал на К. същия ден амфетамини. При претърсване в дома му са иззети наркотични вещества на стойност около 100 лева. Така при операцията на полицията в полезрението попаднал и 35-годишният К. При извършения обиск в него е намерен амфетамин. 

 

https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/485203

Кратък линк

Още Новини