За втори път американка, след употреба на наркотици, задушава новороденото си бебе, докато спи заедно с него

Новини за Канабис 28.07.2020

Ребека Халок, на 37 години от град Скрантон, щата Пенсилвания, е обвинена за инцидент с 3 седмичното й дете. Според полицията, Халок е била под въздействието на наркотици, докато е спяла с бебето. Новороденото се е задушило до смърт, докато майката е спяла. За съжаление, това не е първият път. Инцидентът се е случил през ноември 2019 г.

Тя се е събудила само за да установи, че бебето не диша.

Съдебен патолог посочва, че смъртта е вследствие на „асфиксия, поради съвместно спане с родител“. Кръвен тест разкрива, че Халок е употребила наркотици същата вечер. Майката е имала метамфетамин и THC (тетрахидроканабинол) в кръвта си.

Според полицията, майката е причина за смъртта на детето, докато е спяла под влияние на наркотици.

Националното обществено радио посочва, че около 3 700 бебета умират всяка година докато спят. Отбелязва се също, че в случаите, когато родителят е употребил наркотици или алкохол, ситуацията е още по-опасна, тъй като е по-вероятно да се обърне върху бебето и да го убие. Бебетата са 18 пъти по-склонни да умрат от синдрома на внезапната детска смърт, ако спят до родител, който е пил.

Тези ситуации не се случват често, но когато се случват, те често са смъртоносни", казва Питър Блеър, медицински статистик от университета в Бристол, който изучава епидемиологията на синдрома на внезапната детска смърт в продължение на 25 години. "Има много проучвания, показващи това."

За съжаление, това не е първият път, когато едно от бебетата на Халок умира, докато тя спи с него.

През 2017 г. майката казва на полицията, че е заспала до едномесечното си дете и го е убила чрез задушаване, съобщава телевизия Fox 56. Полицията обаче подозира, че става въпрос за наркотици.

Пред полицията казала, че приема само Субутекс заради пристрастяването си към лекарства за болка.

По-късно властите откриват, че това е лъжа. Кръвен тест разкрива, че тя е имала наркотици в системата си, този път метамфетамин и амфетамин, както и THC.

В крайна сметка тя признава пред полицията, че смърка метамфетамин, и че се бори със зависимостта. Тогава причината за смъртта е била отбелязана като инцидент.

Източник: https://thestir.cafemom.com/trending/226366/mom-suffocated-baby-in-sleep-again

Кратък линк

Още Новини