Килограми злато и пари в къщите на Миндуто! Полиция обискира и къщите на фамилията в Столипиново

Новини за 19.05.2020

Обиските в Пловдив продължават. Още две къщи, в които живеят близки на арестувания лихвар – Миндуто, са били претърсени, научи TrafficNews. Адресите са в Столипиново, където живея братът и бащата на 49-годишния Стефан Асенов. По време на тараша е открито голямо количество злато, както и сериозна сума пари в лева и евро.

Припомняме, че тази сутрин  полиция е обсадила жилище в ромската махала Аджисан , където е задържан известният лихвар.

Наши източници разкриха, че освен в ромските махали в район „Северен”, Миндуто се подвизава и в Столипиново, където върти бизнеса заедно с брат си. Последния също е в занаята. Освен това Асенов е собственик на редица имоти в махалите, както и притежава хотел извън града – хотел „Мерита” във Войводиново.

Оказва се, че Миндуто е замесен с още един известен криминоген от Столипиново – дилъра Мечо. Митко Калайджиев, известен с прякора Мечо Баничаря бе арестуван по време на сделка на изхода на Пловдив. И той като Миндуто се занимаваше с внос на коли, а незаконно снабдяваше махалата с дрога.  По думите на жители в етническия квартал, двамата били съдружници.

В същото време от прокуратурата в Пловдив съобщават, че се води разследване за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

Над 100 служители на МВР участват в акцията. Освен Миндуто, има и още задържани, като и към този момент продължават оперативно –издирвателни мероприятия.

В същото време съседите на Стефан Асенов не вярват, същия да се занимава с незаконна дейност, По думите им той е търговец на коли и печели добре от тази си дейност. Той бил добър човек и съсед, на моменти и малко избухлив.

 

 

 

 

 

 

https://regiona.bg/видео-килограми-злато-и-пари-в-къщите/

Кратък линк

Още Новини