Когато изплува кокаинът, нещо много подозрително се е случило в Румъния

Новини за 24.04.2019

В момента тече разследване, която трябва да установи причините за "ослепяването" за камерите

Цялата система за видеонаблюдение, с която румънските власти наблюдават корабите в Черно море, се е сринала за около час и половина. Това се е случило през март, когато северната ни съседка залови обърната лодка с 1 т кокаин, пакети от която изплуваха и по родното Черноморие. В момента тече разследване, която трябва да установи причините за "ослепяването" за камерите, намиращи се в морето на румънската територия. Проверката трябва да изясни дали този срив е бил умишлен с цел да улесни трафикантите, или е съвпадение, пише "Телеграф". Предполага се, че наркотикът е транспортиран през Черно море и е трябвало да продължи по река Дунав към Централна Европа. Две са версиите за изгубения товар, който започна да изплува по плажовете. 

Кокаинът в Черно море вещае разстрели в България по примера с Поли Пантев! Според първата капитанът не е познавал добре теченията на реката и е катастрофирал край делата на р. Дунав. Твърди се, че при маневра е ударил силно дъното, получила се е голяма пробойна и саковете с бял прах, вързани към спасителни жилетки, са се понесли във водата. Така на 22 март на пустия румънски плаж в Сфанту Георге край Тулча бяха открити 800 кг кокаин. Втората версия е, че наркотикът е бил изхвърлен във водата и е трябвало да бъде прибран от по-малки рибарски лодки, които обаче не са излезли заради патрулиращи катери. Дългогодишни моряци твърдят, че дрогата се крие в специално направени контейнери. 

Те се връзват за корпуса на кораба, който е под вода. Когато екипажът трябва да предаде стоката, отваря контейнерите и саковете изплуват на повърхността. Членовете на екипажа не познават хората, които ще приберат наркотика. Останалите замесени по веригата отиват с по-малки лодки и с помощта на куки придърпват пакетите. Според разследващи изхвърлянето на отровата се прави, когато екипажът на кораба има видимост с по-малките рибарски гемии. 

https://blitz.bg/kriminalni/kogato-izpluva-kokaint-neshcho-mnogo-podozritelno-se-e-sluchilo-v-rumniya_news670286.html

Кратък линк

Още Новини