Митничари спряха турски влекач и се ошашавиха от скритото в него

Новини за 23.02.2021

Водачът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали

На 17 февруари, товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока изход от страната през ГКПП "Дунав мост:2". Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба.

Водачът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма-изпращач.При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установяват, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана.

Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.

Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни, стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз - Германия и Франция.

Разследването по случая продължава. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство.     https://blitz.bg/kriminalni/mitnichari-spryakha-turski-vlekach-i-se-oshashavikha-ot-skritoto-v-nego-snimki_news801755.html

Кратък линк

Още Новини