Мъж уби хазяйката си, задържаха го

Новини за 29.06.2020

Мъж е задържан от полицията за умишлено убийство в Димитровград. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково за това, че е умъртвил по мъчителен начин жена от града, съобщават от Окръжната дирекция на МВР в Хасково.

На 26 юни 2020 г. в полицията е постъпил сигнал за починала жена в приземен етаж на къща в Димитровград. На място са пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от Районно управление на МВР – Димитровград. При извършения оглед по тялото на жената са били открити множество кръвонасядания в областта на крайниците и торса, както и рана на глезена на левия крак. Тялото е било откарано за аутопсия.

Установено е, че убитата жена е на 62-години. Тя била собственичка на къщата и живеела на втория етаж. Приземният етаж на дома бил обитаван от обвиняемия П.П. Вечерта на 26 юни 2020 г. двамата се скарали по повод битов спор, като наемателят нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато жената изпаднала в безсъзнание, той се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.

Пристигналите на място полицаи установили, че е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ. Бил е тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 1.5 промила алкохол в издишания въздух.

Обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Направил е самопризнания. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

 

 

 

 

https://regiona.bg/мъж-уби-хазяйката-си-задържаха-го/

Кратък линк

Още Новини