Наркомана от "Сухата река" си призна: Мама се пропи от мъка, убих я!

Новини за 22.02.2019 Жестокото убийство заради неизмити чинии и миризма на урина потресе столичани. Битовизмите вбесили 32-годишния Мартин Маринов, който пребил до смърт 60-годишната си майка Костадинка, научи "България Днес". Побоят станал преди седмица, но за пореден път тежко престъпление е скрито от бюлетина на МВР.

От години Мартин е наркоман и злоупотребявал с хероин и амфетамини. Близките му се опитали да го вкарат в правия път и го записали на метадонова програма. За метадона също трябвали пари, а семейството било бедно. Бащата на наркомана - Пламен, го навивал поне да намали дозата си, за да се спести някой лев. Мартин ходел и на психолог, който по думите му много му помагал.
Родителите на Мартин били разведени, но нещата вървели добре, докато бащата плащал издръжка, а майката работела. Тя припечелвала хляба, като се трудела в заведение, където била готвачка. Един ден обаче Костадинка изпотрошила инвентара и била уволнена. Жената започнала да си стои вкъщи, като със сина й карали само на неговата пенсия като трудоустроен.
Това започнало да дразни Мартин, който все по-често вдигал скандали на майка си за пари. Той също така забелязвал, че Костадинка се е отпуснала, пропила се е и отказвала да се занимава с къщната работа. Мръсните чинии и неизметеният под били обичайна гледка. След няколко дни те взели да правят впечатление на наркомана. Той се заел да почисти и измие чиниите. Въпреки усилията му постоянно нова посуда се събирала в мивката. "Като не ми помага, поне да не ми пречи", ядосвал се синът.
Положението го вбесило, но чашата преляла, когато един ден Мартин се прибрал и подушил миризма на урина. Оказало се, че покрай злоупотребата с алкохола майка му се е изпуснала и целият апартамент в столичния жк "Сухата река" миришел на пикоч. Наркоманът вдигнал невиждан скандал на майка си. Изблъскал я на земята и й вкарал няколко ритника в тялото. В яда си я удрял и с юмруци, където свари.
Щом излял гнева си, Мартин се затворил в стаята си. След известно време излязъл и заварил майка си с хрипащи гърди и затруднено дишане. "Боли ме тук отляво", вайкала се пребитата жена. Побойникът предложил да извикат лекар, за да я прегледа, но тя отказала, като обяснила, че ще й мине. На следващата сутрин Мартин открил безжизненото тяло на Костадинка.
Той се обадил на баща си, като го помолил да дойде, но родителят му отказал и му отвърнал да се оправя. "Много съжалявам. Гадно е, че го направих, но не беше предумишлено. Изпитвам вина", обясни Мартин пред съда. Магистратите го оставиха в ареста въпреки чистото му криминално минало. На разследващите бащата Пламен разказал, че отдавна отношенията между майка и син охладнели и двамата се карали постоянно.
Готвела самоубийство
Костадинка готвеше самоубийство, преди време искаше да се хвърля през балкона. Това разказаха пред "България Днес" съседи на убитата жена. По думите им тя била подложена на непрекъснат тормоз от близките си. Първо бил мъжът й, с когото се развели, а после делото му било продължено от сина. Костадинка едва издържала на побоите и нечовешкото отношение. Съседите й я описват като добър и свестен човек. Била вярваща и ходела на църква. Рисувала прекрасно и работела като художничка. Недоимъкът я накарал да се хване да готви за 300 лева месечна заплата.

 

 

www.tinyurl.com/y4xrc2z2

Кратък линк

Още Новини